HIVATALOS: Yıldız 2027-ig hosszabbított

yildiz-twitter-juventus.pngAlig egy nappal azt követően, hogy Fabrizio Romano beszámolt az ezzel kapcsolatos hírről, a Juventus hivatalosan is bejelentette, hogy sikerült megállapodásra jutnia török-német tehetségével, a tizennyolc esztendős Kenan Yıldızzel, aki ennek eredményeképp új, 2027-ig szóló szerződést kötött az olasz rekordbajnokkal. 

A Bianconeri közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"Kenan Yıldız 2027-ig meghosszabbította szerződését a Juventusszal. A török támadó, aki 2022 júliusában csatlakozott a Zebrákhoz, most kiterjeszti kontraktusát a klubbal, azt követően, hogy ígéretes lehetőségek elé nézhetett az új szezonban. 

A tizennyolc esztendős játékos tagja volt a felnőtt csapat Amerikai Egyesült Államokban turnézó keretének, a bajnokság első meccsnapján, az Udinese ellen bemutatkozhatott a Serie A-ban, vasárnap pedig, a Bolognával szemben a hazai közönség előtt is debütálhatott az Allianz Stadium gyepén. 

Az új szerződés aláírása, valamint az imént említett különleges pillanatok a Bayern Münchentől való megérkezése óta végzett munka csúcspontját jelentik a fiatal labdarúgó számára. Yıldız az előző idényben 37 ízben léphetett pályára a Paolo Montero kezei alatt pallérozódó U19-es alakulatban, mely találkozókon összesen 15 gólt szerzett, ezután pedig, 2022. december 17-én a Next Gen szerelésében is bemutatkozhatott a Virtus Veronával szemben. 

Yıldız útja a tehetségre és az elszántságra épül, kontraktusának megtoldása pedig jutalmat jelent neki erőfeszítéseiért, miközben ezután is folytatni fogja egyre csak felfelé ívelő pályáját a Juventus szerelésében. 

Kenan a következőket nyilatkozta az aláírás után: 

»Nagyon boldog vagyok, hogy ehhez a klubhoz tartozhatok. Nem is találom a megfelelő szavakat, ez az egész szinte túl szép, hogy igaz legyen! Az a célom, hogy minden nap fejlődjek valamilyen szempontból, s hogy a pályán dolgozva a lehető legtöbb tudást szívhassam magamba annak érdekében, hogy egy folyamatosan növekvő pályaívet járhassak be a Juventusnál. Nem számítottam arra, hogy ilyen hamar meghosszabbíthatom majd a szerződésemet, azonban eddig is keményen dolgoztam, s remélem, hogy a továbbiakban is ezen az úton fogom folytatni.«

Gratulálunk, Kenan!"

yildiz_manna_giuntoli.jpg