Cambiaso ügynöke: "A sors akarta, hogy Andrea Juve-játékos legyen"

cambiaso_goal.jpgGiovanni Bia, Andrea Cambiaso ügynöke a Tuttosport munkatársának adott hosszabb nyilatkozatot, melyben kifejtette, hogy milyen érzések szakadtak ki belőle védence, a játékos 96. percben szerzett gólja után, amellyel a Juventus ugyan nagy nehézségek árán, de végül 1-0 arányban megnyerte a Hellas Verona elleni mérkőzést, valamint szót ejtett ügyfele személyiségéről, karrierútjáról, s további céljairól is. A menedzser mondandóját az alábbiakban olvashatjátok. 

"Amit akkor éreztem, csodálatos és egyszerűen leírhatatlan volt. Megmondom őszintén, sírva fakadtam... Túlcsordultak bennem az érzelmek, mert igazság szerint megérdemelte ezt, hiszen ez a srác ebben a világban egy fehér hollónak számít. Igen, kiharcolja a helyét, és úgy gondolom, sokszor megmutatta már, hogy milyen kvalitásokkal rendelkezik, mint futballista" – mondta el a vasárnapi mérkőzés kapcsán Bia.

Az ügynök ezután főként Cambiaso erősségeit emelte ki, és ennek kapcsán megemlítette a Zebrák korábbi kiváló játékosának, Gianluca Zambrottának nevét is.

"Egy olyan játékos, akit jól jellemez az a megállapítás, hogy kicsit atipikus, modern, aki támadó és védekező fázisban is kiemelkedően teszi a dolgát, egy olyan labdarúgó, akit szerintem minden edző szeretne. Reméljük, hogy sokáig szolgálja majd az Öreg Hölgyet, és olyan játékos lesz, mint Gianluca Zambrotta. Véleményem szerint megvan benne minden olyan karakterjegy, tulajdonság és DNS, ami a Juventusban szükségeltetik: udvarias, szelíd fiú, olyan családból származik, amely igazi értékekre tanította, és biztosan nem száll majd el magától."

A hétvégi Hellas Verona elleni mérkőzés alatt a Juventustól két találatot is elvett a VAR, és talán már a játékosok, valamint a szurkolók is elkönyvelték, hogy pontosztozkodás lesz a csata vége. Ám ekkor jött Arek Milik fejese, mely ugyan a hosszú kapufáról még kijött, de ez sem mentette meg a Hellast a bekapott góltól, mert ott volt a Bianconeri soraiban Andrea Cambiaso, aki gyors helyzetfelismerés után végül betalált, kialakítva ezzel az 1-0-ás végeredményt. Ezt a pillanatot így idézte fel Bia:

"Csodálatos képet adott az a mozdulat, amikor a gólja előtt mindkét kezét felemelve jelzett, – mindezt olyan formán, mint amikor a gyerekek a grundon játszanak –, és ezzel az egyszerű gesztussal kommunikált ötvenezer ember előtt, a meccs döntő pillanatában. Ahogy Roberto De Zerbi szokta mondani, ez is egy csodálatos képet mutat a futball világáról, és a jelzésekről, amelyeket adnunk kell a sportágból, ahhoz képest pedig pláne, amit az utóbbi időben sajnos látni kényszerültünk."

cambiaso_kid.jpgA menedzser nem feledkezett meg az olasz rekordbajnok drukkerei által keltett trendekről sem, elvégre a napokban a közösségi média különböző oldalait ellepte egy kép, melyen a még gyermek Cambiaso Juventus-mezben kíséri ki akkori gárdája, a Genoa labdarúgóit a pályára, amit sokan a sors különös, ám annál szívmelengetőbb fordulataként értelmeztek. 

"Az a fotó, ahol Andrea még a Genoa növendékeként Juventus-mezben kíséri kíséri ki a Grifoni felnőtt csapatának játékosait a pályára, az elmúlt napokban futótűzként terjedt az interneten. A szóban forgó találkozó 2010-ben került megrendezésre, ám úgy vélem, hogy a sors keze ebben is megmutatkozik: az, hogy ügyfelem már akkor magára öltötte a zebracsíkos szerelést, arra predesztinálta őt, hogy egy napon profi labdarúgóként is viselhesse azt. Andrea nem foglalkozik túlzottan az adott pillanattal, mivel mindig jobb és jobb produkcióra törekszik. Találatát követően első ízben a családja jutott eszébe, akik mindig is közel álltak hozzá, ezután viszont máris azon agyalt, hogy milyen téren tudna még fejlődni. 

Egy mérkőzést követően sokszor videóchatelek vele, ahol kielemezzük az adott összecsapáson nyújtott produkcióját. Cambiaso egy pillanatra sem pihen, hiszen a maximumot akarja kihozni magából: az a célja, hogy még legalább 15 évig a Bianconerinél maradjon, s biztos vagyok benne, hogy mindent meg fog tenni ennek érdekében. Tavaly, miután szerződtette őt az Öreg Hölgy, egy szemrebbenés nélkül igazolt kölcsönben a Bolognába, ugyanis felmérte, hogy az adott helyzetben neki is ez az érdeke."

Ahogy azt Bia is megemlítette, a Juventus 2022 nyarán jelentette be Cambiaso érkezését, azonban a középpálya bal oldalán szereplő fiatal pár nappal később már a Bologna szerelésében feszített, mivel az Öreg Hölgy vezetősége kölcsönben a Rossoblù alakulatához küldte őt pallérozódása végett. 

"Andrea karrierjének szempontjából fontos lépés volt, hogy találkozott Tiago Mottával, az elmúlt szezonnak köszönhetően pedig megszerezte a kellő érettséget ahhoz, hogy a Juvénál szerepelhessen. Bár képviseltem és én nem mindig értünk egyet bizonyos döntésekben, a srác tudja, hogy mikor kell megfontolni a tanácsokat, vagyis, hogy mikor kifizetődőbb hallgatni: ez a képesség csak kevés focistában van meg, ám nekem és munkatársaimnak, Luca Dell’Amicónak és Massimo Manganellinek sokkal könnyebb dolga van így. 

Federico Cherubini és Giovanni Manna annak idején nagyon erősen hittek Andreában, amit az is alátámaszt, hogy csaknem 9 millió eurót adtak ki azért, hogy megszerezzék őt a Genoától. A Juve ezzel a lépéssel fontos befektetést hajtott végre, s nem mellesleg előnybe került fő vetélytársával, az Interrel szemben is, lévén, hogy a Nerazzurri sportigazgatója, Piero Ausilio ugyancsak le akarta igazolni a játékost, ám a Zebrák végül megelőzték őt. Ezzel együtt a Napoli, s kifejezetten Cristiano Giuntoli is figyelemmel kísérte Cambiaso pályafutását. A Bianconeri mostani igazgatója már akkor felmérte Andrea képességeit, mikor ő még az Alessandria együttesénél vitézkedett, mikor pedig Torinóba került, nem volt kétsége afelől, hogy szeretné a keretben tartani a szárnyvédőt. 

Az immár Cambiasóval felálló Juventus jelen pillanatban a Serie A tabellájának második helyén áll, ami a csapat legjobb szezonkezdete Massimiliano Allegri visszatérése óta. Bia szerint a gárda számára nagy előnyt jelent, hogy a futballistáknak egyedül a Serie A-ra kell összpontosítaniuk, s úgy véli, hogy a védelem ezen belül is kulcsszerepet játszik a fekete-fehérek sikereiben. 

"Úgy vélem, hihetetlen szilárdságról ad tanúbizonyságot, hogy a Juventus a Serie A első tíz meccsén csupán hét találatot kapott. A keret alázatos emberekből áll, akik mind éhesek a sikerre, ezért pedig elszántan játszanak, és mindent megtesznek azért, hogy megakadályozzák az ellenfeleket a gólszerzésben. Megítélésem szerint a Juve remek csapattal rendelkezik: masszívak, s van egy óriási előnyük is, hiszen idén nem kell pályára lépniük az európai kupasorozatokban, ami miatt nyugodtan koncentrálhatnak a Serie A küzdelmeire. Ezzel a vággyal és alázattal nagyon messzire juthatnak. 

A magam részéről mindig igyekszem kiemelni még egy tényezőt: ez a gárda pontosan tudja, hogy milyen módon kell győzelmet aratni a piszkosabb, szenvedős találkozókon, ami persze egyúttal Max Allegri taktikájának egyik alapköveként is értelmezhető. A mester tisztában van vele, hogy mikor kell belenyúlnia egy mérkőzésbe, ami a Hellas Veronával szemben is megfigyelhető volt: csak akkor eszközölt változtatásokat, mikor szükségét érezte ennek. A szakvezető nagyszerűen olvassa a játékot, és kiválóan menedzseli fiait, továbbá az adott összecsapás pillanatait."

A huszonhárom esztendős reménység mindeddig nem futhatott ki a gyepre az olasz válogatottnak, egyre javuló produkcióját alapul véve ugyanakkor már nem lehet messze debütálásának pillanata, ami a játékos számára is az egyik legnagyobb célt jelenti. 

"Ügyfelem nagyon sokat gondol az olasz válogatottra, s egyértelmű célként tekint arra, hogy belátható időn belül meghívót kapjon a nemzeti együttes keretébe Luciano Spellettitől. Andrea karrierje során szinte mindig óvatosan és körültekintően, már-már lábujjhegyen lépkedett előre, ám még nem történt olyan, hogy ne tudott volna megfelelni a saját magával szemben támasztott elvárásoknak. Ebből kifolyólag biztos vagyok benne, hogy hamarosan már Olaszországot fogja képviselni az Európa-bajnokság selejtezőin, ideális esetben pedig akár magán a tornán is" – összegzett Bia.