Giovanni Bia: "Cambiaso legalább tíz évig a Juventusnál akar maradni"

cambiaso_agent.jpgAndrea Cambiaso ügynöke, Giovanni Bia a minap a Calciomercato munkatársának összegezte a fiatal szélső védő első torinói hónapjainak eseményeit, ennek keretein belül pedig arról beszélt, hogy képviseltje valósággal lenyűgözte Massimiliano Allegrit, aki nagyon elégedett az olasz játékos teljesítményével, ezen felül pedig megnevezte az előző szezont kölcsönben a Bolognánál töltő reménység legnagyobb példaképét, valamint kitért közös terveikre is. 

"Andrea beilleszkedése nagyjából zökkenőmentesen zajlott, a váltás pedig nem jelentett nagy próbatételt a játékos számára. Max Allegri már jól ismerte őt a tavalyi előszezon miatt, s egy percig sem kételkedett abban, hogy ügyfelemet a Bianconeri kötelékében kell tartani. A mester valójában már egy évvel ezelőtt is elgondolkodott ezen a lehetőségen, azonban ekkor még úgy döntöttünk, hogy Cambiaso számára az a legjobb, ha egy szezon erejéig kölcsönadjuk őt egy olyan Serie A-csapatnak, ahol biztos kezdőként számolnak vele" – kezdte értékelését Bia. 

"Idén mindannyian biztosak voltunk abban, hogy Andrea a Juventusnál fog maradni, mivel egyértelműnek tűnt, hogy Allegri ezúttal nem fogja elengedni képviseltemet, főleg azt követően, hogy a Bologna szerelésében legalább két ízben testközelből is megszemlélhette játékát. Ennek ellenére tudomásom szerint még Maxot is meglepte, hogy a védő milyen nagyszerű futballista, s milyen remek ember, Andrea pedig rendkívül örült a szeretetnek, amivel a stáb, a társak, valamint a szurkolók fogadták őt. 

Amikor egy új alakulathoz igazolsz, a drukkerek szerepe meghatározó abban, hogy milyen érzések törnek fel benned az első napjaidban, s hogy megleled-e a boldogságot új állomáshelyeden. Andrea mindig mindent belead, mikor pályára lép, s minden egyes alkalommal 110%-os produkciót szeretne nyújtani. Cambiaso nagyon hálás Allegrinek, lévén, hogy a mester lehetőséget ad neki, melynek nyomán a labdarúgó megcsillogtathatja képességeit az Öreg Hölgynél. Úgy tudom, hogy ők ketten kiváló viszonyban állnak egymással, ügyfelem pedig egész életében hálás lesz Maxnak az iránta táplált bizalomért. Többször is elmondta nekem, hogy mennyire tiszteli Allegrit, aki egy topkategóriás, magas szintet képviselő szakember, s a lehető legjobb tanítómester egy fiatal tehetség számára. 

Andrea még legalább tíz évig a Juventusnál szeretne maradni. Sokan azt mondják, hogy ő lehet az új Gianluca Zambrotta, sőt, akár a Zebrák csapatkapitányává is válhat az elkövetkezendő esztendőkben. A magam részéről remélem, hogy ezeknek az embereknek igazuk lesz, ám egyelőre az a célunk, hogy Cambiaso jól teljesítsen a klub szerelésében, s hogy itteni produkciója miatt előbb-utóbb kiérdemelje a válogatott meghívót is. Rövid távon az Azzurri-kerettagság elérése lenne a legfontosabb mérföldkő, ezután pedig elgondolkodhatunk majd azon, hogy valóban képesek leszünk-e tíz idényen át a Bianconerinél maradni" – összegzett a menedzser.