Branchini: ”A fél Serie A akarta őt!”

miretti_4.jpgA TuttoJuve.com szerkesztősége a napokban telefonon kereste fel Fabio Miretti ügynökét, Francesco Branchinit, hogy részletesen beszéljen ügyfele teljesítményéről: „A fél Serie A akarta őt a nyár folyamán, azonban Allegri és a vezetőség szemében nem volt kérdéses a maradása. A szerződéshosszabbítás? A klub megmutatta, mennyire is értékelik őt” – kezdte mondandóját az ügynök.

Mi a véleménye a szezonkezdésről?

„Fabio nagyon jól kezdett, a korábbi évekkel ellentétben most teljes mértékben tisztában van a Juventuson belüli szerepével. Mindig azon dolgozik, hogy jobb legyen, egy pillanatra sem gondolja úgy, hogy meg kellene elégednie az eddig elértekkel.”

Sok klub érdeklődött iránta a nyáron, tudnál szolgálni némi információval ezzel kapcsolatban?

„Minden kis- és középcsapat mutatott érdeklődést iránta, konkrétan azok, akikről az újságokban is lehetett olvasni (Bologna, Genoa, Monza, Salernitana – a szerk.). A játékos szándékai végig egyértelműek voltak, szeretett volna egy áttörést jelentő szezont maga mögött tudni. Tisztában volt azzal, hogy a Juventus nem fog tudni neki állandó kezdő pozíciót biztosítani, így készen állt arra, hogy más érdekes megoldásokat is kiértékeljen. A célja a kezdetektől fogva az volt, hogy a lehető legtöbbet játsszon ebben a szezonban.”

Ki volt a döntő abban, hogy végül Torinóban maradt?

„Az edző, Allegri és a vezetőség, beleértve az éppen akkor kinevezett Cristiano Giuntolit is. Kifejezetten megmondták nekünk, hogy a srác távozása nem opció, és végül is ez így volt jó. Nagyon örül, hogy maradt és annak is, hogy a belé fektetett bizalmat a pályán hálálhatja meg.”

Miretti mindig is keresett volt a piacon, azzal mindenki tisztában van, hogy tavalyelőtt kölcsönbe mehetett volna. Azonban a múltban, amikor még gyerek volt, akadt olyan alakulat, amelyik komolyan megpróbálta elcsábítani őt a Juventustól?

„Igen, mindig voltak olasz és külföldi, elsősorban német és spanyol csapatok, akik érdeklődtek a helyzete felől. Azért vagyok itt, hogy segítsek neki mindenben, de Fabio összes eddigi döntése pontos és helyes volt az általa választott út szempontjából.”

Milyen Fabio Miretti a magánéletben? Milyen ember ő?

„Ő egy másik korszak szülötte, kivételes alázattal rendelkezik, hozzáállásában is példaértékű. Tisztában van a saját képességeivel, de ezek egy másodpercre sem hagyják lankadni a figyelmét. Egy olyan világban, ahol számtalan ok miatt alább hagyhat a koncentráció, Fabiónak mindig sikerül a szemét a célon tartania. Egy olyan család áll mögötte, amely minden tekintetben példakánt szolgált a számára és megtanítottak minden fontos dolgot a számára, amire az életben szüksége lehet. A barátnője is jófej, mindig támogatja őt anélkül, hogy nyomást gyakorolna rá. Az egész környezete nyugodtságot sugároz, ami kiemelkedően fontos a számára. Megérdemli a legjobbat.”

Milyen a kapcsolata az edzővel?

„A kettejük közötti kapcsolat már már olyan, mint egy iskolában: Allegri a professzor, Fabio pedig a tanítványa. Nagy a szívélyesség, a tisztelet és az edzésmódszerek is a lehető legmegfelelőbbek.”

Az a szerepkör, amiben idén láthatjuk, megfelelő a számára?

„Igen, ez az, ami a leginkább illik hozzá. Tavaly, kicsit taktikai és kicsit személyes okokból, gyakran szerepelt magasabban, olykor Di María szerepében, azonban több védekező feladattal, elvégre a világbajnok futballista szabadon mozoghatott a pályán. Miretti modern gondolkodású, remek rúgótechnikával rendelkező játékos, még ha ez a góllövő listán jelen pillanatban nem is látszik. Még mindig elborzadva gondolok a Lecce ellen érvénytelenített góljára, elvégre a szabályok mostanában változtak, így ennek egy szabályos találatnak kellett volna lennie. Magas játékintelligenciával rendelkezik, a pályán igyekszik helyesen cselekedni és mindig a csapat érdekeit tartja szem előtt.”

Allegri gyakran beszél játékosai gólszerzési mutatóiról, szerinte elérhető Miretti számára a 6-7 gól a szezon során?

„Szerintem leginkább több szerencsére lenne szüksége, mert tavaly is igen sok, góllal kecsegtető támadásban vehetett részt, de a szerencse istennője nem fogadta a kegyeibe. Nagyszerűen tud helyzetbe kerülni. A legutóbbi mérkőzésen sajnos csak egyszer juthatott el lövésig, és nem is állt nagyon messze a gólszerzéstől. A válogatottban azonban már nem hibázott.”

Milyen benyomásaid voltak a nyáron aláírt 2027-ig szóló hosszabbításról?

„Tavaly találkoztam a Juventus vezetőségével az egyik mérkőzés előtt, és a beszélgetés során szóba került a hosszabbítás, mint egy lehetőség. Fabio ebben a periódusban nem igazán lépett pályára, de azt mondták, hogy mindezek ellenére meg akarják mutatni, mennyire is értékelik őt. A szerződés, ami megújításra került, még lényegében a Giovanni Mannával megköttetett első profi szerződése volt. Néhányszor találkoztunk Torinóban, soha nem lépett fel semmi probléma vagy félreértés közöttünk” – zárta mondadóját Francesco Branchini.