Douglas Costa: "Újra Allegri katonája akarok lenni"

costa_vallomas.jpgA Juventus egykori szélsője, a Los Angeles Galaxyt éppen elhagyni készülő Douglas Costa a csütörtöki interjúját követően, melyben elismerte, hogy vissza akar térni a Bianconerihez, a minap ismét megszólalt a témában, ezúttal Fabrizio Romanónak fejtve ki álláspontját, melynek keretében arról is beszélt, hogy ügynökei már most kapcsolatban állnak a torinóiak képviselőivel. 

"Szeretnék visszatérni a Juvéhoz, jelenleg ez a legnagyobb álmom" – vágott bele mondandójába a brazil támadó. "Az ügynökeim minden érdeklődő klubbal kapcsolatban állnak, ennek nyomán tehát az Öreg Hölggyel is kontaktban vagyunk. Szaúd-Arábiát illetően egyelőre csak annyi biztos, hogy el fogok látogatni oda az országban zajló projekt kiértékelésének céljából, hiszen a bajnokság elképesztően sokat fejlődött. 

Az eszem ugyanakkor alapvetően Torinón jár, mivel vissza akarok térni ide, hogy segítsek a többi játékosnak, s hogy újra felhozhassuk arra a szintre a Juvét, amit a klub nagysága megérdemel. Az a szándékom, hogy minden elérhető címért megküzdjek. Itt élhettem át karrierem legszebb éveit, s most az a célom, hogy újra találkozhassak azokkal az érzelmekkel, melyekkel máshol nem szembesülhetnék. Mindent bele akarok adni az edzéseken és a meccseken. 

Soha nem felejtettem el a Juventus szurkolóit, s remélem, hogy hamarosan ismét együtt lehetek majd velük, hogy harcolhassunk a közös álmainkért. Úgy vélem, hogy Allegri mester irányítása alatt minden lehetséges számunkra, én pedig ismét a szakvezető egyik katonájává szeretnék válni, hogy mindent megnyerhessek a csapattal. Nagyon köszönöm a drukkerek töretlen szeretetét, és bízom benne, hogy rövidesen viszontláthatom őket. Fino alla Fine, Forza Juve!" – összegzett a dél-amerikai veterán. 

A tegnapi nap legjelentősebb hírét ugyanakkor mégsem ez jelentette, ugyanis a Zebrák a délután folyamán hivatalos honlapjukon közölték a nyilvánossággal, hogy a klub vezető játékosmegfigyelője, Matteo Tognozzi elhagyja az alakulatot, hogy a Granada sportigazgatójaként tevékenykedhessen tovább. A szakember torinói évei alatt olyan fiatalokat hozott a Continassára, mint Enzo Barrenechea, Matías Soulé, Dean Huijsen, vagy Kenan Yıldız, távozása így tehát akár nagy érvágást is jelenthetne a vezetőségnek, ha nem rendelkeznének már most kész tervekkel pótlására. 

Romeo Agresti ugyanis arról értesült, hogy Cristiano Giuntoli hamarosan a klubhoz fogja hozni néhány egykori munkatársát a Napolitól, akik nagy segítséget jelentenek majd számára a tehetségek felderítésében, míg Nicolò Schira arról számolt be, hogy a Partenopei első számú scoutja, s Giuntoli jobbkeze, Peppe Pompilio 2024 júliusában fog csatlakozni az Öreg Hölgyhöz, miután kitölti a délolasz gárdával fennálló szerződését. 

Agresti mindemellett arra is kitért, hogy a Juve képviselői és Federico Chiesa környezete között folynak az egyeztetések egy 2026-ig, vagy 2027-ig való hosszabbításról, a játékos pedig nyitott a maradásra, melynek pontos feltételei azonban még megbeszélésre várnak. Az újságíró szerint a fekete-fehérek nagy figyelmet szentelnek egyes labdarúgók kontraktusának kiterjesztésére, miközben a januárban leigazolni kívánt futballistákkal is tartják a kapcsolatot, jellemzően közvetítők útján. 

A transzferguru úgy tudja, hogy a Zebrák mindenképpen szeretnének erősíteni januárban, ugyanakkor szűkös anyagi lehetőségeik miatt inkább fiatalabb reménységeket vehetnek célkeresztbe, s nem várhatóak kifejezetten nagy beruházásnak számító üzletek. A szituáció kapcsán érdemes megemlíteni, hogy Agresti értesüléseinek fényében Paul Pogba helyzete december környékén tisztázódik majd véglegesen, azonban a francia szerződése várhatóan nem lesz azonnal felbontva, mivel a törvény által garantált adókedvezmény feltételei miatt előnyösebb várni ezzel a művelettel.