Douglas Costa visszatérne, Chiesa béremelést kér

costa_la.jpgAz olasz sportsajtó nagyágyúi, egyebek mellett Gianluca Di Marzio és Romeo Agresti tegnap arról számoltak be, hogy a Juventus igazgatója, Cristiano Giuntoli találkozót tartott Federico Chiesa ügynökével, Fali Ramadanival, ahol kifejezte az Öreg Hölgy szerződéshosszabbítási szándékát a szélső irányába. Agresti úgy tudja, hogy a klub egy további két évre, azaz 2027-ig szóló kontraktust ajánlott fel az itáliai labdarúgónak, ám a felek hamarosan újabb egyeztetéseket fognak tartani, hogy tisztázhassák egymás szándékait. 

Nicolò Schira leszögezte, hogy a Bianconeri mindenképpen meg akar állapodni Chiesával, akinek ügyét kiemelten kezelik Daniele Rugani (2026), valamint Manuel Locatelli és Gleison Bremer (2028) hosszabbítása mellett. Az újságíró szerint a Juve és a futballista remek kapcsolatban állnak, ugyanakkor Ramadani szeretné kiharcolni ügyfele fizetésemelését, illetve egy három éves, ugyancsak 2028-ig tartó kontraktust. 

Ennek keretében Chiesa a jelenlegi 5 millió euró helyett 7 millió eurót kereshetne, míg a Zebrák inkább kitartanának a mostani bér mellett, s akár arra is nyitottak lennének, hogy csak egy évvel, azaz 2026-ig toldják meg az olasz válogatott alapemberének kontraktusát, annak érdekében, hogy hosszabb ideig magukhoz láncolhassák őt, s majd később, kedvezőbb anyagi környezetben tárgyalhassák újra az egyezséget. Schira úgy tudja, hogy a következő hetekben újabb megbeszélésekre kerül majd sor, ahol az álláspontok összehangolásán lesz a fő hangsúly. 

Nicolò Schira ezzel párhuzamban arra is kitért, hogy a Juventus egykori játékosa, az immár harminchárom éves Douglas Costa a napokban felajánlotta magát a torinói alakulatnak, ahová szabadügynökként csatlakozna egy rövidtávú, mindössze 2024 júniusáig tartó szerződés keretében, minimális fizetésért cserébe. A napokban elsőként Fabrizio Romano számolt be a hírről, miszerint a brazil szélső elhagyja a Los Angeles Galaxy kötelékét, ám a transzferguru ekkor még arról írt, hogy Costa hamarosan Szaúd-Arábiába utazik majd, hogy a helyszínen értékelhesse ki az iránta érdeklődő közel-keleti csapatok környezetét, s ennek fényében hozzon döntést a folytatásról. 

Schira mellett később a Goal is lehozta, hogy a támadó szívesen visszatérne a Bianconerihez, a klub pedig fontolóra is vette ennek lehetőségét, mindazonáltal kicsi az esélye annak, hogy a Zebrák végül el is fogadják majd az ajánlatot. Costa a minap mindenesetre maga is megerősítette az információkat, ugyanis hosszabb nyilatkozatot adott a TuttoJuve újságírójának, Mirko Di Natalénak, leszögezve, hogy boldog lenne, ha ismét magára ölthetné a fekete-fehér mezt. 

"Követem a szaúdi bajnokság alakulását, ami egyértelműen egy lenyűgöző versenysorozat az alapvető projekt és a kieszközölt fejlődések miatt. Az elkövetkezendő években tovább fognak növekedni, ami miatt egy napon én is szívesen részese lennék ennek a kalandnak, azonban a világon egyetlen játékost se lehetne felmutatni, aki visszautasítaná a Juventust. Az Öreg Hölgy rendkívül közel áll a szívemhez, emiatt pedig sosem dobnám vissza a klub megkeresését. Jelenleg az az elsődleges célom, hogy visszatérjek ide, és ugyanúgy harcoljak, mint az egykori, dicsőséges napokban, hiszen tudom, hogy szurkolóink támogatása mellett mindez újra lehetségessé válna. Ezen felül úgy vélem, hogy a Bianconerinek mindig a lehető legmagasabb szinten kell lennie. 

A Juve a világ egyik legjelentősebb alakulata, s ha egy játékos telefonhívást kap tőlük, egyszerűen nem utasíthatja el a megkeresésüket, hanem a lehető leggyorsabban el kell fogadnia azt. Ha a Zebrák szerelését viseled, minden egyes nap meg kell szakadnod a csapatért, lévén, hogy a Juventus nem csupán egy klub, hanem egy egész család, ahol harcosok futballoznak, s mely azért jött létre, hogy minden egyes évben bajnok legyen. A mai napig megtekintem a gárda mérkőzéseit. Szó szerint egyetlenegyet sem hagyok ki, már csak azért sem, mert Max Allegri az egyik legkülönlegesebb edző, akivel valaha együtt dolgoztam. Nagyon szeretem és tisztelem őt, valamint végtelenül hálás vagyok neki, hiszen mindent belead a torinóiakért, s a körülményektől függetlenül még mindig sokat tesz hozzá a gárdához. 

Végtelenül hálás vagyok a klub szurkolóinak, akiket távozásom napjától fogva a szívemben hordok. A Torinóban töltött évek felejthetetlenek voltak számomra, ám nem tudom, hogy mit hoz a jövő. Elképzelhető, hogy ismét alkalmunk lesz majd együtt dolgozni, s további fejezeteket írni e nagyszerű klub történelemkönyvébe. Minden szempontból egy álomként tekintek arra, hogy visszatérjek a Juventushoz. Fino alla Fine!" – összegzett Douglas Costa.