Thiago Motta válthatja Allegrit a kispadon

01hm8mtwk5vg5wxnnsk1.pngUgyan a januári mercato még csak most ért véget, az olasz átigazolási források máris új hírekről számoltak be a Juventusszal kapcsolatban, melyek közül a legérdekesebb talán Alfredo Pedullà értesülése, aki arról írt, hogy Massimiliano Allegri helye korántsem biztos a kispadon, a szezon végén pedig a Bolognánál remek munkát végző Thiago Motta válthatja majd a livornói szakvezetőt. 

Mindez nem jelent nagy meglepetést annak fényében, hogy Allegri szerződése 2025-ben lejár, az elmúlt hetekben pedig Fabrizio Romano és Romeo Agresti is arról beszéltek, hogy a Bianconeri mesterrel kapcsolatos szándékai egyelőre nem ismertek, ugyanis a klub sosem szokott egy kifutó kontraktussal bíró szakemberrel nekivágni egy új évadnak, ugyanakkor a hosszabbításról mindeddig nem érkeztek konkrét hírek. 

Pedullà leszögezte, hogy a klub vezetőségének fontos döntéseket kell majd meghoznia a szezon végén, többek között a vezetőedző kilétével kapcsolatban is, amennyiben pedig Allegri távozik, Thiago Motta válhat a Zebrák fő utódjelöltjévé, még mielőtt más klubok lecsapnának a feltörekvő olasz szakemberre. Az újságíró hozzátette, hogy a Scudetto esetleges megnyerése, vagy elvesztése nem jelent garanciát semmire, a fejesek pedig valószínűleg más szempontokat is mérlegelnének a jövőt illető határozatok meghozatalakor. 

Ami a mercatót illeti, az átigazolási ablak végén nagy szenzációt keltett, hogy az Al-Ittihad ajánlatot tett Matías Soulénak, aki azonban visszautasította a megkeresést. A Frosinone AC Milan elleni találkozója előtt a klub sportigazgatója, Guido Angelozzi is reflektált a történtekre, kijelentve, hogy az argentin egy percig sem habozott a döntés kapcsán: "Megerősíthetem, hogy Matías kapott egy hatalmas összegeket tartalmazó ajánlatot Szaúd-Arábiából, ám úgy döntött, hogy elutasítja azt, s itt folytatja pályafutását, mivel nem a pénz miatt futballozik. Soulé egy komoly srác, ez a választás pedig összhangban állt jellemével."

A Southampton sportigazgatója, Jason Wilcox ezzel párhuzamban a Bianconeri által szerződtetett Carlos Alcarazról beszélt, leszögezve, hogy az angol másodosztályú klub a későbbiekben is tervez az argentinnal, ami akár magyarázatot is adhat a középpályás szerződésében rejlő, igencsak magas vételi opcióra: "A mostani lépés lehetővé teszi Alcaraz számára, hogy kimagasló produkciót nyújtson, s fejlődjön egy olyan topcsapat kötelékében, mint a Juve, valamint egy olyan színvonalas bajnokságban, mint a Serie A. Ezt követően vissza fog térni hozzánk, hogy az elért eredményeket nálunk válthassa sikerekre."

Nicolò Schira mindeközben arról írt, hogy január végén két angol, valamint egy francia klub is megkereste Timothy Weah-t, a szélső azonban mindenképpen a Zebráknál akart maradni, akik szintén nem lettek volna hajlandók elengedni őt. A forrás ezen felül Kaio Jorge helyzetéről is beszámolt, aki egyre jobb teljesítményt nyújt a Frosinone szerelésében, a Juventus pedig azon gondolkodik, hogy hamarosan meghosszabbítja a brazil szerződését, aki 2028-ig írhat majd alá a torinóiaknál.