Di María távozik, Allegri és Vlahović maradhat

allegri_di_maria.jpgA Juventus pénzügyi igazgatója, Francesco Calvo a tegnapi megmérettetés előtt nem csupán a Bianconerit sújtó újabb pontlevonásról ejtett szót az olasz média kamerái előtt, hanem a klub mercatóval kapcsolatos ügyeiről, kezdetnek Dušan Vlahović jövőjéről is, akiért a hírek szerint számos klub érdeklődik, miközben a fekete-fehérek nem biztosak abban, hogy meg kellene tartaniuk a szerb támadót. 

"A mercatót illető pletykákra nincsen ráhatásunk, azonban az átigazolási piac még nem vette kezdetét, így hivatalosan nem is cáfolhatjuk meg ezeket. Mindazonáltal szeretném kijelenteni, hogy Dušan egyáltalán nem eladó, mivel minden egyes edzésen elhivatottságot látunk rajta, s alapvetően is elégedettek vagyunk az általa végzett munkával. Tudjuk, hogy milyen elkötelezett a Juventus iránt, s bár tudjuk, hogy egy futballista mindig képes lehet jobb produkciót nyújtani az éppen aktuális teljesítményéhez képest, rendkívül meg vagyunk elégedve az általa tett erőfeszítésekkel. 

Egy nagyon dinamikus átigazolási időszakra számítunk, ami még nem vette kezdetét, ugyanakkor már most tiszta és világos elképzelésekkel rendelkezünk vele kapcsolatban. Az előttünk álló hónapokban az lesz a célunk, hogy még inkább lefektessük a jövő Juventusának alapjait, s létrehozzunk egy olyan csapatot, ami méltó a klub nevéhez, s méltó módon tud küzdeni a győzelemért. Az elkövetkezendő három meccs persze nagyban befolyásolja majd a döntéseinket e folyamat során" – szögezte le Calvo a DAZN kérdésére. 

A jövő építése a jelek szerint valóban elindult Torinóban, ugyanis Gianluca Di Marzio tegnapi hírei szerint a klub egyetlen lépésre van attól, hogy bejelentse a Next Genben szereplő Dean Huijsen szerződésének meghosszabbítását, hiszen a felek között rendkívül közel a megállapodás, míg Fabrizio Romano tudomása alapján Calvo lényegében igazat mondott, mikor kijelentette, hogy nem zajlanak tárgyalások Dušan Vlahovićért, mivel a transzferguru szerint a Chelsea továbbra sem nyújtott be hivatalos ajánlatot a támadó megszerzésének érdekében. 

Két Bayern München-közeli forrás, Christian Falk, illetve Kerry Hau eközben arról értekezett, hogy a német alakulatnak nincs szándékában leigazolni a szerbet, akiért ennek nyomán nem is terveznek ajánlatot tenni, mivel a klub érez némi bizonytalanságot vele kapcsolatban. Mindez azt eredményezheti, hogy Vlahović a Zebráknál marad, azonban ez másképp alakulhat Ángel Di María esetében, akivel Romano szerint a kezdeti optimizmus ellenére megszakadtak az egyeztetések, ez pedig az argentin szabadügynökként való távozásával járhat. Az újságíró úgy tudja, hogy a veterán szélső a következő hetekben fel fogja mérni az előtte nyíló lehetőségeket, prioritása pedig továbbra is az európai futball marad, miközben viszont szaúd-arábiai klubok is megkereséseket nyújtottak be hozzá. 

Jürgen Klopp tegnap megerősítette, hogy Arthur a szezon végén visszatér majd a Juventushoz, miután a Liverpool nem fog élni a rá vonatkozó opciós joggal, ám Romano szerint a brazil nem marad sokáig Torinóban, mivel a Zebrák szinte azonnal piacra fogják tenni őt. Pótlása egyelőre megoldatlan kérdésnek számít, elvégre a jelek szerint a Bianconeri eddigi fő célpontja, Davide Frattesi a Premier League felé veheti az irányt, amiről a Sassuolo vezérigazgatója, Giovanni Carnevali beszélt az elmúlt órákban: "Elárulhatom, hogy Davide számára a legjobb lehetőséget jelen pillanatban bizonyos Premier League-klubok jelentik, ezért pedig azt javasolnám neki, hogy minél hamarabb tanuljon meg angolul."

A Sky Sport Italia szakértői arról beszéltek, hogy az Empoli elleni csúfos kudarc ellenére Max Allegri jövője gyakorlatilag biztos a Juventusnál, menesztésére pedig kevesebb mint 1%-nyi esély van, mivel a vezetőség továbbra is nagyon bízik benne, s ha a mester nem kéri a távozását, maradása eldöntött kérdésnek számít, amit tegnap egyébként Calvo is leszögezett: "Ahogy azt Allegri és én is kijelentettem, vezetőségünk maximális bizalommal fordul a mester felé. Feltétel nélkül megbízunk szakvezetőnkben, s vele együtt tervezzük felépíteni a jövő együttesét, ehhez kétség sem férhet."

Bár az elmúlt napokban némi kétely merült fel a sportigazgatói posztra kiszemelt Cristiano Giuntoli tekintetében is, Michele Criscitiello leszögezte, hogy a szakember továbbra is csatlakozni akar az olasz rekordbajnokhoz, bár tudja, hogy Aurelio De Laurentiis keményen meg fogja izzasztani őt az ezt előkészítő tárgyalásokon. Az újságíró szerint a szakember kész tervekkel érkezne a Bianconerihez, ám ennek legfontosabb elemét, Allegri elbocsátását várhatóan nem tudná kivitelezni, hiszen az Öreg Hölgyet túszként tartja fogva a livornói tréner szerződése, miután menesztése (stábtagjaival együtt) nagyjából 40 millió euróba kerülne a Juventusnak. 

Giuntoli természetesen ennek ellenére is kész lenne együttműködni a szakvezetővel, az érkezéséért folyó egyeztetéseket pedig tegnapi nyilatkozatának végén lényegében Calvo is elismerte, megválaszolva azt is, hogy az elmúlt napokban miért lassult le a folyamat menete: "A klubnál mindenki egyetért abban, hogy szükségünk van egy új sportigazgatóra, akit még a nyár elején ki akarunk nevezni, azonban az ezzel kapcsolatos tárgyalásokat a körülményekre való tekintettel a szezon végéig elhalasztottuk" – összegzett.