A Bayern Rabiot-t akarja, Chiesa maradni fog

rabiot_falk_2.jpgRomeo Agresti a tegnapi nap folyamán számos hírt tett közzé a Juventus játékoskeretével kapcsolatban, a legfontosabb információkat azonban nem ő, hanem a Bayern Münchenhez hagyományosan közel állónak tekintett Christian Falk osztotta meg a nagyérdeművel, aki arról beszélt, hogy a müncheni klub a nyáron nagyon szeretné majd leigazolni Adrien Rabiot-t, azonban mellette több labdarúgót is figyelnek, értve ezalatt Declan Rice-t, vagy Mateo Kovačićot. 

Az értesülést Agresti azzal egészítette ki, hogy a Bayern valóban figyeli a lejáró szerződéssel bíró francia helyzetét, akinek hosszabbítása továbbra is nagyon nehéznek, ha nem egyenesen lehetetlennek tűnik az Öreg Hölgynél, mivel a klub a jelenlegi, szorult gazdasági helyzetben nem tudná garantálni a középpályásnak az általa követelt bért, miközben a futballista európai kupaszereplés nélkül nem is szívesen maradna Torinóban élete legjobb idényét követően. 

A szakíró szerint Juan Cuadrado ideje szintén lejárt a fekete-fehéreknél, s a kolumbiai ingyen távozik majd az évad végén, miközben más labdarúgók sorsa ugyancsak kérdéses. Arkadiusz Milik végleges megvétele például a hamarosan kinevezendő új sportigazgató terveitől függ, Moise Kean pedig szintén nem számít érinthetetlennek, s bár a Zebrák sok pénzt fizettek érte, egy jó ajánlat esetén az olasz is a klubot elhagyó futballisták sorát gyarapíthatja. 

Agresti úgy véli, hogy Federico Chiesa a nehézségek ellenére is maradni fog az olasz rekordbajnoknál, miközben Dejan Kulusevskit nem vásárolja majd meg a Tottenham Hotspur, melynek folytán a Juventusnak ismét rendeznie kell a svéd helyzetét. Dušan Vlahović sorsát továbbra is erős kételyek övezik, a szakíró szerint azonban még mindig nagyobb esély van a center maradására, mint távozására, ami azt jelenti, hogy a Bianconerivel többször is szóba hozott dán tehetség, Rasmus Højlund további egy évig az Atalantánál maradhat. 

Az évek óta emlegetett Sergej Milinković-Savićról egyáltalán nem futottak be új hírek a transzferguruhoz, akinek személyes véleménye szerint a Zebrák egy más profillal bíró középpályást keresnek, ami azt eredményezte, hogy a klubnál igen komolyan felmerült az angol klubok által csábított Davide Frattesi neve, akit a klub továbbra is szeretne leigazolni, miközben viszont a játékos szándékai gyakorlatilag teljesen ismeretlenek. 

A La Gazzetta dello Sport mindeközben azt fejtegette, hogy a piemonti gárda egy jó ajánlat esetén Daniele Ruganit, Moise Keant, illetve Wojciech Szczęsny-t is eladhatja, míg Paul Pogbától még mindig nincs szándékában megszabadulni a vezetőségnek, s maga a francia sem fontolgatja a búcsút, tekintve, hogy az idei szezon után lényegében egyetlen klub sem érdeklődik iránta. A világbajnok középpályás ügynöke, Rafaela Pimenta tegnap délután egyébként arról beszélt, hogy Pogba sokkal erősebben fog visszatérni a pályára, s állítása szerint továbbra is sok tennivalója van az Öreg Hölgynél. 

"Mindig lenyűgöz Paul mentális ereje és tartása, ugyanis ügyfelemnek őrült képessége van a nehézségekkel való megküzdésre. Akárhányszor a padlóra kerül, mindig képes felállni, s anélkül folytatni útját, hogy visszatekintene a múltra. Egyértelmű, hogy most szüksége van némi időre a felépüléshez, ám amikor készen fog állni, azonnal vissza akar majd térni a pályára, mivel mindig arról beszél nekem, hogy még sok dolga akad a Juventusnál" – szögezte le a Calciomercato munkatársának.