A Serie A legjobb ingyen igazolható játékosai

rabiot_goal_1.jpgMiközben az olasz egyesületek a 2019 közepén bevezetett, úgynevezett Growth Decree (Növekedési Rendelet, mely lehetővé tette a klubok számára, hogy a külföldről érkező játékosok szerződtetésekor mintegy 50%-os bérek után kifizetett adót takarítsanak meg – a szerk.) eltörlése miatt panaszkodnak, a téli átigazolási szezon is kezdetét vette; azonban mi tekintsünk most egy kicsit távolabbra, egészen pontosan a nyárra és a fent is említett rendelet hatályon kívül helyezése következében nézzük meg, kik azok a játékosok, akiket bajnokságon belülről, ingyen lehet majd a nyáron szerződtetni – a jelenlegi állapotok szerint!

Az új esztendő kezdetével a júniusban lejáró szerződésű játékosokkal már most előszerződést lehet kötni, mielőtt a kontraktus lejártát követően ingyen igazolhatóvá válnának. A Serie A-ban akad néhány nagy név, értékesebb játékos, akik ilyen feltételek mellett válthatnak klubot a nyáron. Az árak tekintetében a mértékadónak nem éppen nevezhető Transfermarkt szolgált információval, tehát kezeljük ekként ezeket az adatokat.

Az oldal szerint a legmagasabb értékű játékos, aki a szerződésének utolsó fél évébe lép, a Juventus középpályása, Adrien Rabiot, a maga 40 milliós árcédulájával. A francia már tavaly nyáron is csak egy egy éves hosszabbítást írt alá, némi fizetésemelés mellett, azonban AS Roma elleni rangadó után is kételyeket ébresztő módon nyilatkozott a jövőjéről, így érdemes mindenkinek figyelemmel követni a labdarúgó körül kialakult helyzetet.

zielinski.jpgŐt követi a sorban a Napoli kiválósága, Piotr Zieliński, a maga 30 milliós értékével, akiről Aurelio De Lauretiis klubelnök is úgy beszélt, hogy a lengyel válogatottat csábíthatja egy esetleges költözés az ország északi részébe. Nem is véletlen, elvégre az érdeklődők között megtalálható az Inter és a Juventus is.

kamada.jpgA nyáron szabadügynökként távozhat a Lazio játékosa, Daichi Kamada is, annak ellenére, hogy csak tavaly érkezett. A szerződésében azonban van egy záradék, melynek értelmében akár további három évvel is meghosszabbíthatja a kontraktusát a Biancocelestivel. Egy másik római játékos is lejár a nyáron a szerződése, ő pedig nem más, mint Felipe Anderson, akiért Fabrizio Romano szerint a Juventus mutat érdeklődést.

castrovilli.jpgA Napoli kapusa, az Európa-bajnok Alex Meret is szabadon igazolható lesz a szerződésének júniusi lejártát követően. A Fiorentina duója, a szintén EB győztes Gaetano Castrovilli, és Christian Kouamé ugyancsak az ingyen távozók névsorát erősíthetik, akárcsak Marten de Roon az Atalanta csapatától, Pablo Mari az AS Monzától, valamint Leonardo Spinazzola az AS Romától – bár az olasz esetében még nem zárható ki egy januári távozás is, elvégre a Sky Sport Italia szerint a 30 éves játékosra a török Galatasaray vetett szemet.

Ha pedig már játékos értékekről beszéltünk, mindenképp érdemes megnézni, hogy a bajnokságban mely játékosok alkotják a 10 legdrágább labdarúgók listáját! Az árakat jelen esetben is a Transfermarkt szolgáltatta, ezeket is kezeljük ennek tudatában!

Valószínűleg nem árulunk el túl nagy titkot, hogy Lautaro Martínez és Victor Osimhen áll a lista élén a maguk 110 milliós árcédulájukkal, elvégre előbbi az idei szezon góllövőlistájának éllovasa, míg utóbbi a tavalyi bajnok és Capocannoniere is egy személyben – egyes értesülések szerint a nemrég aláírt szerződéshosszabbítása tartalmaz egy 130-140 millió körüli kivásárlási árat.

Őket követi a Milan tízese, Rafael Leão, egy tekintélyes 90 milliós értékkel, azonban azt mindenképp meg kell jegyzeni, hogy az ő kontraktusában szerepel egy 175 milliós kivásárlási záradék, így egy esetleges klubváltás során akár előzhet is.

A negyedik helyen szintén egy Napoli játékos szerepel, Khvicha Kvaratskhelia. Ő nem sokkal marad le Leãótól a 80 milliós árcédulájával. A grúz után Nivolò Barella (75 millió), Alessandro Bastoni és Dušan Vlahović (60 millió), Marcus Thuram és Theo Hernández (55 millió), valamint Federico Chiesa, Gleison Bremer és Federico Dimarco (50 millió) következik.