Több játékost is figyel a klub a nyárra nézve

goretzka.jpgAz ismert olasz transzferújságíró, Nicolò Schira a minap érdekes információkat osztott meg a Juventus állítólagos nyári kiszemeltjeivel, valamint néhány, mostani futballistával kapcsolatban, akik a következő hónapokban egyaránt közel kerülhetnek Torinóhoz, vagy éppen eltávolodhatnak Piemont tartomány ékkövétől. 

Utóbbi tábort mindenekelőtt a lejáró szerződéssel bíró Adrien Rabiot erősíti, aki adott esetben úgy dönthet, hogy nem hosszabbítja meg kontraktusát a Juventusszal. Ebben az esetben a francia szabadügynökké válna, a súlyos problémákkal küzdő Bayern München pedig állítólag tárt karokkal várná őt. Schira szerint az Öreg Hölgy egyelőre nem akarja elengedni a középpályás kezét, bár a játékos ügynök-édesanyja már elkezdett puhatolózni a bajoroknál a helyzet tisztázódására várva, ami előreláthatólag április környékén történik majd meg. 

Nem csak a Bayern igazolhat azonban a Bianconeritől, hanem fordított szempontból is érdekes transzferek történhetnek majd, ugyanis Schira szerint a Zebrák éles szemmel figyelik a német rekordbajnok középpályását, Leon Goretzkát. A labdarúgó tökéletesen illeszkedne a csapat által vágyott profilba: több poszton is bevethető, hiszen támadó középpályásként, egy kétfős csapatrész egyik tagjaként, valamint egy háromfős tengely jobb oldalán is bátran alkalmazható, ezen felül pedig hatalmas tapasztalata van a Bajnokok Ligájában is. 

Az újságíró úgy tudja, hogy Goretzka neve mindazonáltal egyelőre a háttérben van, mivel a Juve fő kiszemeltje továbbra is az Atalanta holland kiválósága, Teun Koopmeiners, akire viszont hatalmas árcédulát szabott ki a bergamói klub. Az alternatívát elsősorban Lazar Samardžić jelenti, a fejesek mellette viszont a Bologna skót játékosát, Lewis Fergusont is figyelik, aki ugyancsak remek teljesítményt nyújt a mostani szezonban. 

Természetesen nem csupán a középpálya acélosabbá tétele képez témát a Juventus berkein belül, mivel Schira úgy tudja, hogy Cristiano Giuntoli a múlt heti Lazio-Bayern összecsapáson a müncheniek jobbhátvédjének, Noussair Mazraoui-nek produkcióját figyelte, aki már tavaly nyáron is a Zebrák egyik fő kiszemeltje volt. A szakember szerint Timothy Weah a következő átigazolási szezonban elhagyhatja a fekete-fehéreket, ugyanis nem  igazán találta meg a helyét Torinóban, a marokkói futballista pedig ebben az esetben nyújthatna jó opciót a csapat számára. 

Schira mindemellett azt is leszögezte, hogy Giuntoli és Giovanni Manna a kisebb olasz klubok reménységeit is szemmel tartják, e téren pedig elsősorban a Genoa izlandi támadójára, az évad során 11 gólt szerző Albert Guðmundssonra szegeződik tekintetük. A skandináv leigazolását elősegítheti, hogy a Grifoni érdeklődést mutat Enzo Barrenechea iránt, az argentin üzletbe való bevonásával pedig minden bizonnyal a center vételára is csökkenthető lenne.