Beharangozó – az Inter elleni meccs

fc_internazionale_milano_2021_svg.pngA Juventus az utóbbi időben mutatott kiváló védekezésének köszönhetően megerősítette második helyét a bajnokság tabelláján, mindössze két pont hátránnyal a milánói kék-feketék mögött, akikkel ma este hazai környezetben ütközhetnek meg. A tét nem kicsi, hiszen vendéggyőzelem esetén a kialakult különbség elég nagyra nőne ahhoz, hogy a Nerazzurri egyértelműen bajnokesélyessé lépjen elő, míg ha a hazaiak otthon tartják nem kis meglepetésre a három pontot, akkor tényleg komoly tényezővé válhatnak a Scudettóért folyó versenyfutásban. A kérdések megválaszolásának helyszíne az Allianz Stadium lesz, a kezdés 20:45-kor történik meg, a játékvezető Marco Guida lesz, a televízióban pedig a SPORT 2 adásában követhetjük majd a meccset. 

A milánóiak keretértéke 563 millió euró, ami 140 millióval magasabb, mint mai vendéglátójuké. Legértékesebb játékosuk a kerek 100 milliót kóstáló Lautaro Martínez, akin kívül még további 18 válogatott játékos áll a stábjuk rendelkezésére, átlagéletkoruk viszont éppen csak 29 év alatti. A csapatot immár harmadik éve vezénylő Simone Inzaghi veretes múlttal bír a Juve és Max Allegri ellen is, a csapattal 22 alkalommal mérkőzött meg és 8 esetben győzedelmeskedett, míg kollégája ellenében 17 próbatétel és 6 győzelem a mérlege. Az ifjabbik Inzaghi fivér két elszalasztott bajnoki cím után komolyan nekidurálta magát, hogy végre felérjen Olaszország csúcsára. Ebben a majdnem 10 évvel idősebb és tapasztaltabb Allegri, valamint az általa vezényelt Bianconeri jelenthet komoly akadályt. 

A két csapat közelmúltbeli párharcai elég kiegyenlítettek, nagy az adok-kapok, mind a bajnokságban, mind a hazai kupasorozatokban, de a legutóbbi összecsapást a hazai pontvadászatban a Juventus idegenben tudta hozni 0:1 arányban, Filip Kostić találatával, míg a maival megegyező párosítás végén 2:0 állt az eredményjelzőn, Adrien Rabiot és Nicolò Fagioli góljaival. A szerb szélső élete meccsét játszotta fekete-fehérben, két gólpassza mellett rúgott egy kapufát, valamint adott egy harmadik asszisztot is, de a VAR elvette Danilo gólját. 

A hiányzók listája a hazai oldalon hosszabb, hiszen Paul Pogba és Nicolò Fagioli hosszabb eltiltását tölti, Timothy Weah, Danilo és Mattia De Sciglio sérült, Alex Sandro, valamint Manuel Locatelli játéka pedig kérdéses, de talán a válogatottban megsérült Weston McKennie már tudja vállalni a játékot. A másik oldalon Alessandro Bastoni és Benjamin Pavard maródi, s a volt Juventus-szélső Juan Cuadrado kapcsán is erősen kétséges, hogy a futballista pályára tud-e lépni. 

A Sky Sport Italia által felvázolt kezdő a következő: 

(3-5-2): Szczęsny, Gatti, Bremer, Rugani, Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostić, Vlahović, Chiesa.