Beharangozó - a Napoli elleni mérkőzés

loghi_400x400_0007_napoli.pngA Juventus némi lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a múlt hétvégén köszönhetően Daniele Rugani utolsó percekben szerzett találatának, mellyel nem pusztán otthon tartotta a zebra mezes alakulat a három pontot a Frosinone ellenében, de a bajnoki tabella tekintetében négy pontos előnyre tett szert a harmadik helyen álló AC Milan együttese előtt. Vasárnap az esti idősávban, 20:45-kor lépnek pályára a felek Nápolyban az 54726 férőhelyes Stadio Diego Armando Maradona stadionban. A mérkőzés játékvezetője a 42 éves Maurizio Mariani lesz.

Ne tévesszen meg senkit sem a regnáló bajnok idei helyezése, a tabella 8. helyén álló együttes ennél jóval többre hivatott. A Serie A idei kiírásának második legértékesebb keretével (535,15 millió euró) rendelkező nápolyiak elnöke sokat tett ez ügyben, azonban a frissen kinevezett Francesco Calzona mintha új életet lehelt volna az alakulatba. Nem is csoda, hiszen a Napoli kispadja mellett a szlovák válogatott szövetségi kapitányi posztját is magáénak tudó 55 éves szakvezető a korábbi sikerkorszakban dolgozott Maurizio Sarri stábjában is, így ismeri a környezetet.

A Partenopei minden tekintetben alulmúlja az előző szezon teljesítményét, huszonhat mérkőzésből mindössze tizenegy alkalommal hagyták el győztesen a pályát, hétszer lett pontosztozkodás a vége és nyolc alkalommal távoztak üres kézzel. Ez azonban nem sarkallhat minket elbizakodottságra, ugyanis a Bajnokok Ligájában hazai pályán 1-1-es döntetlent értek el a Barcelona ellen, továbbá a bajnokságban egy igen csak magabiztos győzelemmel hangoltak a rangadóra, a Sassuolo vendégeként gurítottak egy hatost.

A 2023/24-es szezonban a decemberi összecsapásra Torinóban került sor, melyen a hazaiak győzedelmeskedtek Federico Gatti 51. percben szerzett találatával. A két fél utolsó öt, egymás ellenében megvívott találkozója igen csak elkeserítő, legalábbis a Juventus szempontjából, ugyanis ezen alkalmak során mindössze tavaly decemberben győzött a Bianconeri, és döntetlen is csupán egyszer lett, míg vereség tekintetében valószínűleg minden Juventus szurkoló rémálmaiban jön elő az 5-1-re elbukott találkozó.

Massimiliano Allegri kihirdette a Nápolyba utazó keretét, lássuk, kik képviselhetik majd a Bianconerit az esti rangadón:

430966854_794180735911493_389617695845297140_n.jpg

A mérkőzést mindenképp ki fogja hagyni a két eltiltott játékos, Nicoló Fagioli és Paul Pogba, továbbá a sérült Mattia De Sciglio, Moise Kean és Weston Mckennie, míg Adrien Rabiot, Danilo és Federico Chiesa játéka kérdéses. A La Gazzetta dello Sport az alábbi kezdőt jósolja a mérkőzésre:

Szczęsny - Rugani, Bremer, Gatti - Kostić, Alcaraz, Locatelli(C), Cambiaso, Weah - Vlahović, Yildiz.

Hangolódjunk a rangadóra az alábbi kis videóval, amit a Juventus a saját YouTube csatornáján tett közzé, melyben három idegenben elért nagy győzelem krónikáját tekinthetjük meg újra – felhívnám mindenki figyelmét, erős nosztalgia faktor lesz tapasztalható a megnézése során!