Beharangozó – az Udinese elleni meccs

udinese.pngAz Empoli elleni döntetlent és az Interrel szemben elszenvedett kudarcot követően a Juventusnak vissza kellene térnie a győztes útra, miközben a csapat lassan már nem a tabella első, hanem harmadik helyét tartja szemmel, ahol az AC Milan egyre jobb formába lendül, s a Napoli tegnapi legyőzésével egy pontra közelítette meg az Öreg Hölgyet. Max Allegri fiai ma este az Udinese ellen vehetik ismét kezükbe sorsukat, ahol kötelező lesz a siker, már csak amiatt is, mert a 20 óra 45 perckor kezdődő, Rosario Abisso által vezényelt mérkőzés az Allianz Stadium gyepén kerül megrendezésre. A magyar tévéadók közül a SPORT1 közvetíti a találkozót. 

A Zebrette jelenleg a tabella 17. pozíciójában tanyázik a maga mindössze 2 győzelmével, 13 döntetlenjével, valamint 8 vereségével, ami a gyakorlatban 23-37-es gólarányt, s 19 pontot eredményezett (ezzel ugyanannyi gységük van, mint a már kieső helyen álló Hellas Veronának). Az udinei alakulat az utóbbi öt fordulóban kikapott a Laziótól, az AC Milantól, valamint az Atalantától, viszont a Fiorentina és a Monza ellen is ikszelni tudott, bár Gabriele Chioffi így sem igazán lehet elégedett az egyelőre kudarcosnak látszó évaddal, ahol együttese még a Coppa Italiából is hamar, a második fordulóban esett ki egy Cagliari elleni, 1:2-es kudarcnak köszönhetően.

A Kis Zebrák keretének értéke a Transfermarkt szerint 135 millió euró, amivel a Serie A középmezőnyében helyezkednek el, még ha eredményeik nem is erről tanúskodnak. Legtöbbre taksált labdarúgójuk a Juventus által is megkörnyékezett szerb középpályás, Lazar Samardžić, aki immár 20 millió eurót ér, messze csapattársai fölé magasodva e tekintetben. 

A felek legutóbbi öt megmérettetése közül négyszer is a torinói fekete-fehérek kerültek ki győztesen, az Udinese utoljára 2021-ben, hazai pályán tudott pontot rabolni az Öreg Hölgytől. A bajnokság idei nyitófordulójában Allegri gárdája 0:3-ra verte mai ellenfelét idegenben, az utolsó, Allianz Stadiumban megrendezett meccsen pedig 1:0-ás siker született Danilo kései, 86. percben lőtt gólja által, még 2023. január 7-én. 

A két alakulatnak egyaránt lesznek fontos hiányzói is sérültjei, mivel a Juventus ezúttal is nélkülözni fogja Nicolò Fagioli, Paul Pogba, Mattia De Sciglio, valamint Moise Kean játékát, akik mellett Mattia Perin sem léphet majd pályára, s Dušan Vlahović pályára lépése is kérdéses. Az Udinese Jaka Bijol, Enzo Ebosse, továbbá Gerard Deulofeu futballjában nem gyönyörködhet majd a szóban forgó labdarúgók egészségügyi problémái miatt. 

A Sky Sport Italia szerint Allegri az alábbi kezdőcsapatot vetheti majd be: 

 kezdu_vs_udeinese.jpg