Beharangozó – az Atalanta elleni meccs

loghi_400x400_0018_atalanta.pngA Juventus továbbra is kiábrándító formában van, ugyanis a csapat az előző fordulóban a Napolitól is vereséget szenvedett, ami miatt már csak egy pontnyi különbség áll fenn közte, valamint a harmadik helyezett AC Milan között. Az Öreg Hölgy mai riválisa, az Atalanta hasonló gondokkal küzd, lévén, hogy Gian Piero Gasperini alakulata csak az elmúlt meccsek közül több kulcsfontosságú összecsapást is elveszített. A feleknek tehát egyaránt létfontosságú lenne a ma esti győzelem, ám az, hogy ennek elérésére melyikük lesz képes, csak 18 órától kezdődően derül majd ki az Allianz Stadium gyepén és a SPORT1 képernyőjén keresztül, Marco Guida bíráskodása mellett. 

A bergamói együttes jelenleg a bajnoki táblázat hatodik helyét foglalja el a maga 46 pontjával, amit 14 győzelem, 4 döntetlen, illetve 9 kudarc által sikerült összehoznia a gárdának. 49 találatuk mellé 30 kapott gól párosul, az utóbbi öt játéknap pedig vegyes formáról árulkodik, mivel bár a Genoát és a Sassuolót képesek voltak maguk alá gyűrni, a Milan ellen csak egy ikszre futotta, míg az Inter és a Bologna vereséget mért rájuk. A Coppa Italiában még életben tartják a reményeket, hiszen ott vannak az elődöntőben, ahol a Fiorentinával csapnak majd össze, míg az Európa-liga nyolcaddöntőjében idegenben játszottak 1-1-es döntetlent a Sporting CP-vel szemben. 

A fekete-kék mezes csapat piaci értéke a Transfermarkt szerint 330 millió eurót tesz ki, átlagéletkoruk 26,6 év, soraikat pedig 16 válogatott labdarúgó erősíti. Legtöbbre taksált játékosuk holtversenyben a középhátvéd Giorgio Scalvini, valamint a Juventus által is figyelt holland középpályás, Teun Koopmeiners, akik egyaránt 40 millió eurót kóstálnak, ám rajtuk kívül több ismert futballista is a lombardiai klubnál játszik, elég csak megemlíteni Marco Carnesecchit, Édersont, Mario Pašalićot, Davide Zappacostát, Charles De Katalaerét, Ademola Lookmant, vagy Gianluca Scamaccát. 

Az Atalanta régóta a Bianconeri egyik legkeményebb ellenfele, akikkel szemben nem sok babér szokott teremni Massimiliano Allegri fiainak: legutóbbi öt találkozóból csak egyet tudtak megnyerni a fekete-fehérek. Az idei szezon eddigi egyetlen meccsén 0:0 született, ám 2023. január 22-e egy rendkívül fordulatos összecsapást tartogatott, mivel ekkor Torinóban 3:3-at játszottak  a felek, közvetlenül az Öreg Hölgyet sújtó pontlevonás bejelentése után. 

Gasperini majdnem teljes kerettel vághat neki a megmérettetésnek, lévén, hogy az eltiltott Emil Holmon és a sérült cserekapuson, Francesco Rossin kívül mindenki bevethető. A Zebráknál ezzel szemben Nicolò Fagioli, Paul Pogba, Mattia Perin, Mattia De Sciglio, Moise Kean, Carlos Alcaraz, Adrien Rabiot, továbbá az öt sárgát összegyűjtő Dušan Vlahović is hiányozni fog, ami miatt várhatóan igen kemény menet vár majd az olasz rekordbajnokra. 

Romeo Agresti szerint az alábbi kezdőcsapattal érdemes kalkulálni: 

(3-5-2): Szczęsny; Gatti, Bremer, Danilo; Cambiaso, McKennie, Locatelli, Miretti, Iling Jr; Milik, Chiesa