Beharangozó – a Genoa elleni meccs

loghi_400x400_0012_genoa.pngA Serie A 29. fordulójában egy látszólag könnyebb kihívás vár a Juventusra, ugyanis Massimiliano Allegri fiai ma 12 óra 30 perctől a Genoa alakulatát fogadják majd az Allianz Stadium gyepén, Antonio Guida bíráskodása mellett. A tabellán jelenleg már csak a harmadik helyen álló torinóiak számára ismét elengedhetetlen fontosságú lesz a győzelem, mivel az üldözők közül a Bologna, az AS Roma, valamint az Atalanta is egyre jobb formát mutat, miközben a további körökben még számos rangadó vár a csapatra. A fekete-fehérek magyarországi szerelmesei a SPORT2 adásán keresztül követhetik majd a megmérettetést. 

A piros-sötétkék mezes alakulat jelen pillanatban a bajnoki tabella 12. helyén tanyázik a maga 8 győzelmével, 9 döntetlenjével, illetve 11 kudarcával, ami 33 pontot ért a csapatnak. A kikötőváros együttesének játékosai 33 gólt szereztek, ám a hasonló méretű gárdákkal ellentétben csak viszonylag kevés, 32 találatot engedtek be saját kapujukba. Az utolsó öt fordulóban Alberto Gilardino csapata vereséget szenvedett a Monzától, az Atalantától és az Intertől, ám ikszelt a Napolival, s legyőzte az Udinesét, melynek alapján egy erősen hektikus forma képe bontakozik ki. A Coppa Italia küzdelmeinek már korán, a nyolcaddöntőben búcsút kellett inteniük, ekkor a Lazio ejtette ki őket Rómában, 1:0-ás összesítéssel. 

A Transfermarkt adatainak alapján a mai ellenfél keretének összértéke 135 millió eurót tesz ki, soraikat pedig 7 válogatott játékos erősíti, míg átlagéletkoruk 26,1 év. Legtöbbre taksált labdarúgójuk a többek között az Öreg Hölgy által is figyelt Albert Guðmundsson, mellette pedig olyan ismertebb játékosok tesznek hozzá a Griffek eredménysorához, mint az argentin felmenőkkel bíró olasz támadó, Mario Retegui, az Olympique Marseille-től igazolt Vitinha, az egykori Atalanta-sztár Ruslan Malinovskyi, a sokat látott Kevin Strootman, vagy a Juventustól érkező belga középhátvéd, Koni De Winter. 

A felek utolsó öt találkájából négyet rendeztek meg a Serie A-ban (s egyet a Coppa Italiában, Juve-sikerrel), ezen összecsapások közül azonban a Zebrák csak kettőt tudtak megnyerni, egy döntetlen mellett pedig egyszer a Genoa örülhetett. Az idei szezon első, genovai meccse 1:1-et pontosztozkodással ért véget, míg a legutóbbi, 2021. december 5-én megrendezett torinói mérkőzésen 2:0-ás hazai siker született, köszönhetően Juan Cuadrado és Paulo Dybala góljainak (a Grifoni egy szezont időközben a másodosztályban töltött). 

A csapatok ezúttal nem bővelkednek sérültekben, ugyanis a Juventusnál Adrien Rabiot, Mattia De Sciglio, valamint Moise Kean is visszatérhetett a keretbe, így Allegrinek a konstans hiányzó Paul  Pogba és Nicolò Fagioli mellett csak Carlos Alcarazt kell nélkülöznie, míg Gilardino a sérült Alan Matturo, Aarón Marítn, David Ankeye és Ridgeciano Haps mellett csak az eltiltott Stefano Sabellit nem küldheti majd pályára. 

Gianluca Di Marzio szerint az Öreg Hölgy az alábbi kezdővel fog kifutni a gyepre: 

(3-5-2): Szczęsny; Gatti, Bremer, Danilo; Cambiaso, McKennie, Locatelli, Miretti, Kostić; Vlahović, Chiesa.