Beharangozó – a Hellas Verona elleni meccs

loghi400x400hellas-verona-blu.pngNem túlzás kijelenteni, hogy az utóbbi hetekben borzalmas formába került a Juvetus, ugyanis Max Allegri fiai elmúlt három találkozójukon csupán egyetlen pontot gyűjtöttek be, s csak egy gólt szereztek, elszalasztva ezzel a bajnoki cím megszerzésére vonatkozó esélyeiket. A torinói alakulatnak muszáj javítania, már csak amiatt is, mert az AC Milan egyre közelebb kerül a gárdához, erre pedig ma este meg is lesz az esély, ugyanis az Öreg Hölgy idegenben csap össze a Hellas Verona alakulatával. Bár az ellenfél nem tűnik nehéznek, a meccs így is számos buktatót tartalmazhat, ami miatt 18 órától alapos koncentrációra lesz szüksége a fekete-fehéreknek a Stadio Marcantonio Bentegodi gyepén, Marco Di Bello sípszava mellett. A magyar tévéadók közül a SPORT2 fogja műsorra tűzni a mérkőzést. 

A sárgamezes alakulat jelen pillanatban a tabella 18., már éppen kiesést érő pozícióját foglalja el, köszönhetően annak, hogy az eddigi 24 fordulóban 4 győzelmükkel, 7 döntetlenjükkel, továbbá 13 kudarcukkal mindössze 19 pontot voltak képesek megszerezni. Gólkülönbségük -11-es, ami szintén a kilátástalanul rossz formáról árulkodik, a Coppa Italiában pedig még ennyi babért sem tudtak aratni, hiszen az együttes már a sorozat második fordulójában kiesett a Bologna ellen (2:0). Legutóbbi öt megmérettetésükön kikaptak az AS Romától és a Napolitól, ikszeltek a Frosinone és a Monza ellen, valamint diadalt arattak az akkor még edzőváltás előtt álló Empolival szemben. 

A veronai csapat keretének értéke a Transfermarkt 60 millió euró, ami a mezőny legalacsonyabb statisztikáját adja. Legtöbbre taksált játékosuk a 6 millió eurót érő lengyel támadó, Karol Świderski, más, a maguk szintjén piacképesebbnek számító futballistáik pedig többnyire 4 millió eurós ár körül mozognak. 

A két fél utolsó öt, egymás elleni találkozóján 4 Juve- és egy Hellas-siker született, bár ezek többnyire szűk különbséget mutatnak, mivel a Bianconeri csupán egyszer tudott egynél több gólt berámolni az ellenfélnek. Az olasz rekordbajnok utoljára 2021-ben kapott ki a Bentegodiban, a stadionban megrendezésre kerülő, eddigi utolsó meccsen, 2022. november 10-én pedig 0:1-es győzelem született, hála Moise Kean 60. percben szerzett góljának. 

Sérültek és hiányzók mindkét oldalon akadnak, mivel míg a Juventus nem számolhat Nicolò Fagioli, Paul Pogba, Moise Kean, Mattia De Sciglio, Mattia Perin, továbbá az eltiltott Gleison Bremer játékával, addig a Hellas Verona Alessandro Berardi, Karol Świderski, illetve Juan Manuel Cruz pályára lépésével nem számolhat. 

A Sky Sport Italia az alábbi kezdőcsapatot várja a találkozón: 

kezdo_vs_hellas.jpg