Beharangozó – a Lazio elleni mérkőzés

lazio_1.pngA Serie A 30. játéknapján a Juventus Rómába utazik, hogy a frissen kinevezett Igor Tudor vezette Lazio ellenében léphessen pályára a 70634 férőhelyes Stadio Olimpicóban, 18 órás kezdéssel. Az összecsapás sípmestere a 33 éves Andrea Colombo lesz, aki a Bianconeri nápolyi vendégszereplésekor, mely 2-1-es vereséggel zárult, a negyedik játékvezető volt. Ha eddig nem lett volna egyértelmű, akkor ma este valóban nem fogadható el más eredmény, csak a győzelem. Akkor is, ha az Atalanta a Napoli ellen lép pályára kora délután, míg a Bologna és az AS Roma együttesére hétfőn vár könnyed feladat. Aki a televízió előtt szeretné kiszurkolni a győzelmet, annak jó hírekkel szolgálhatunk, ugyanis a Sport 2 közvetíti majd a rangadót.

Ha létezik olyan együttes, mely rosszabb formában van, mint a Juventus, akkor az pont a Lazio. A 9. helyezett alakulat az utolsó öt összecsapásából négyet is elveszített – igaz, a Juve esetében a három döntetlen, egy-egy győzelem és vereség sem éppen vitrinbe való eredménysor. Az, hogy eddig milyen arcát mutatta a Biancoceleste Maurizio Sarri irányítása alatt, immár lényegtelen Igor Tudor színrelépésével. Akinek jó az emlékezete, az még fel tudja idézni, hogy a Juventus egykori legendás játékosa vezette Hellas Verona milyen komoly borsot tört az orrunk alá Massimiliano Allegri visszatérő szezonjában. Ráadásul a ma esti bajnoki megmérettetés után jövő kedden már a Coppa Italia elődöntőjében folytatódik a párharc.

A Transfermarkt adatai szerint a Lazio keretének összértéke 227,63 millió euró, átlagéletkora pedig 27,4 év. A rómaiak legjobb góllövője nem meglepő módon Ciro Immobile hat bajnoki találattal, míg gólpasszok tekintetében Luis Alberto az éllovas hat assziszttal. A keretben a Binaconeri szerelmesei számára is akadnak még ismerős nevek, Luca Pellegrini és Nicoló Rovella személyében – bár ők ma este biztos nem lépnek pályára sérülés miatt. A 2023/24-es szezon odavágóján hazai pályán a Juventus 3-1 arányban diadalmaskodott Vlahovic kettő, valamint Chiesa egy góljával. Az egymás elleni eredmények tekintetében a fekete-fehérek állnak jobban, az utolsó öt összecsapás három Bianconeri győzelmet, egy Lazio diadalt és egyetlen döntetlent hoztak - így némileg van rá remény, hogy sikerülhet a Lazio ideális ellenfél lesz ahhoz, hogy meg tudjuk szakítani a negatív spirált. A Rómába utazó keret:

434639632_808628827800017_801892491055441224_n.jpg

Az összecsapást Alcaraz, Alex Sandro, Kostic és Milik sérülés miatt fogja kihagyni, Vlahovic piroslapos eltiltása miatt, míg Fagioli és Pogba egyéb pályán kívüli botrányaik miatt nem képezik a keret részét. Giovanni Albanese szerint a várható kezdő: Szczesny – Danilo, Bremer, Rugani – Cambiaso, Mckennie, Locatelli, Rabiot, De Sciglio – Kean, Chiesa.

Végezetül pedig szerepeljen itt most két mozgóképes ráhangolódás az esti mérkőzésre! Egy videó az edzésről:

Valamint egy kis nosztalgia, öt idegenben a Lazio ellenében aratott szép diadal: