Toni: "A középpályát meg kell erősíteni, Phillips vagy Højbjerg jó lehet"

luca_toni.pngAhogyan közeledik a hazai pályán megrendezésre kerülő Inter elleni derbi, úgy hallatják hangjukat az érintett két csapat korábbi edzői, vagy éppen játékosai. Az Öreg Hölgy részéről nemrégiben Claudio Marchisio osztotta meg gondolatait a nagyérdeművel, melyben leszögezte, hogy az utóbbi mérkőzéseken látottak alapján tart egy kissé a milánói gárda elleni mérkőzéstől, hiszen mind a játék képe, mind pedig a csatárok teljesítménye gyatrának mondható. Nem így Luca Toni, aki szerint Max Allegri gyakorlatilag varázsol, ami az eredményeket illeti, ugyanakkor ő sem tagadja, hogy jelenleg az Inter egy jobb csapat. Az egykori támadó a La Gazetta dello Sportnak így nyilatkozott: 

"Lautaro Martínez egyre inkább a vezér és a gólvágó, az Inter szerencséje pedig az, hogy Európában még mindig nem tartják őt egy szintűnek a többi topjátékossal, és nem halmozták el az arab klubok mesébe illő ajánlatokkal... A Juventus csatárai már nem lőnek gólt? Négyen vannak (Vlahović, Chiesa, Kean, Milik – a szerk.), és mindannyian nagyon erősek, szerintem ez a legkisebb gondja Max Allegrinek, a góljaik jönni fognak" – beszélt a két csapat támadóiról Toni.

Mind a közvélemény, mind a szakma kissé értetlenül áll Dušan Vlahović nem javuló teljesítménye előtt, azonban a korábbi válogatott játékos szerint nincs miért aggódni, a szerb csatár hamarosan megtalálja a góllövő cipőjét.

"Amikor a Fiorentina és a Cagliari ellen bejött, nyugodtnak tűnt, és ez egy kiváló kiindulópont, különösen azért, mert az utóbbi időben Kean mindig kezdő volt. Moise, eltekintve attól, hogy centik kérdése miatt nem szerzett gólt, jól teljesített, azonban továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy Dušan még mindig képes lehet 20 találatot lőni a szezonban, mert az olyan bombázók, mint ő, ha elkapják a fonalat, képesek 4-5 gólt lőni egy hét alatt is akár. Kell neki egy szikra, emellett egyáltalán nincs kizárva, hogy talán ő dönti majd el az olasz derbit, és ez lesz a fordulópont az idénye szempontjából."

Az Öreg Hölgy jelenleg a képzeletbeli dobogó második fokán helyezkedik el, ez alapján pedig egyesek esélyesként tekintenek a torinói gárdára a Scudetto tekintetében, míg mások a már többször taglalt játék miatt nem igazán hisznek ebben. 

"Az Inter erősebb, legalábbis papíron. Allegri tud jól vagy rosszul játszani, ennek megítélése ízlés dolga, de eddig valami kivételeset csinál az eredmények tekintetében. Ha a Juve második, az azért van, mert az edző a legtöbbet hozza ki a rendelkezésére álló játékosok tulajdonságaiból. Ne feledkezzünk meg Pogba (doppingvétség miatt eltiltott – a szerk.) és Fagioli (fogadások miatt eltiltott – a szerk.) eltiltásáról sem."

A szezon első fele nem is olyan sokára véget ér, és beindul a téli átigazolási piac, melynek során a Zebráknak láthatóan erősítenie kellene a középpályán, ezt a tényt pedig Toni sem látja másképp.

"Allegrinek szüksége van egy biztos pontra a középpálya közepén. Phillips a Manchester Citytől, vagy Højbjerg a Tottenhamtől kiváló erősítés lenne erre a célra. Berardi? Domenico minőséget és fantáziát adna a csapatnak, azonban ehhez az eddigi 3-5-2-ről 3-4-3-ra kellene váltania Allegrinek" – zárta gondolatait az excsatár.