Ravanelli: "Vlahović már nem az első számú opció"

ravanelli_again.jpgA Fiorentina elleni mérkőzést követően a TvPlay élő adásában tett nyilatkozatot a Juventus korábbi legendás játékosa, az egykor a tizenegyes számú mezben futballozó, s a Fehér Toll becenéven ismert Fabrizio Ravanelli, aki a firenzei vendégjáték mellett kitért a bajnoki tabella alapján vetélytársnak számító AC Milan helyzetére is.

Vlahović  Kean, Milik, valamint Chiesa mögé szorult Allegri szemében – "A Juve remek találatot szerzett Firenzében, és erre építkezve haladtak a győzelem útján. Ehhez természetesen az ellenfél tökéletesen asszisztált, egy irányba játszottak, leginkább középen és keresztpasszokkal próbálták volna megbontani a Torinói Falat, teljes mértékben megkönnyítve ezzel a Bianconeri dolgát a védekezési fázisban. Ennél sokkal több kellett volna ahhoz, hogy a védelmet zavarba hozzák, a Fiorentina roppant kiszámítható volt. Felfoghatatlan, hogy az egyik legjobb olasz játékos, Bonaventura miként maradhatott csupán a kispadon a meccs zömében.

Allegri fiai nem játszottak jól, cserébe eredményesen teljesítettek. A Juventus a történelme során számtalan alkalommal nyert úgy, hogy közben nem játszott jól, mondhatni, ez a klub DNS-ében van kódolva. A kritikák ellenére nem szabad elvenni a mestertől, hogy remek együttest épített, ez pedig csak az ő érdeme. Az sajnos vitathatatlan, hogy minőség tekintetében a Bianconeri mind az Intertől, mind a Napolitól elmarad, de ezt jellem és elszántság tekintetében kárpótolják. Kevés alkalommal láttam úgy örülni a játékosokat, mint Firenzében, egymást ölelgetve. Ez az edző érdeme: felépített egy olyan csapatot, mely a megfelelő szellemiséggel képes feledtetni a hiányosságaikat.

A rendelkezésre álló kerettel a Juve azt a stílust képviseli, ami a játékosaihoz leginkább illik. Nem játszhatsz úgy, mint a Barcelona, ha nincsenek meg ehhez a megfelelő eszközöd. Per pillanat Vlahović  nem az első számú opció Allegrinél, Kean, Milik, és Chiesa is megelőzi a sorrendben. De azt mindenképp érdemes megjegyezni, hogy ők mind jobb formában vannak. Ha a szezon során a bajnoki címet szeretnék megcélozni, akkor januárban célzottan meg kell erősíteni a keretet, főleg a középpályán. A Fiorentina legnagyobb problémája, hogy a csúcsformában játszó Vlahović pótlását nem sikerült megoldaniuk. A bekapott gólnál Parisi hibázta a legnagyobbat."

Rugani sokkal érettebb lett, Gatti pedig erősebb – "Rugani? Allegri és a klub részéről is hatalmas a bizalom az irányába. Amit a leginkább kedvelek benne, az az érettsége. Remekül kezeli nem pusztán a játékszert, de az adott helyzeteket is. Olyan önbizalommal rendelkezik, amivel korábban egyáltalán nem. Rengeteget fejlődött és én ennek nagyon örülök. Gatti és Rugani összevetésében azonban inkább az előbbit preferálom. Be kell vallanom, nagyon kedvelem, ő az egyik gyengém. Hihetetlenül erős, nagyszerű védő lesz belőle, ráadásul a támadófázisba is sokszor fontos dolgokat tesz hozzá a csapat produktumához. A Gatti-Leão párharc egy kivételes mérkőzés volt a múltkori, Milan elleni rangadón belül."

Ibrahimović lehetséges visszatérése a Milanhoz igazgatósági tagként – "Ha azért hoznák vissza, hogy Pioli számára előnyt jelentsen az öltözőben, akkor ez pont az edzőre vetne rossz fényt, mert azt sugallaná, hogy jelenleg nem tudja kezelni azt. Ellenben ha egy amolyan Maldini-féle szerepkört kapna, komoly hozzáadott értéket képviselhetne. Azonban óvatosan kell kezelni a kialakult helyzetet, mert akár teljesen megboríthatja az erőviszonyokat. Olvastam arról is, hogy a klub szeretné, ha egy nap majd edző válna Zlatanból, de ez egy roppant nehéz feladatkör.

Azt kell mondjam, a Milan jól mozgott a piacon. Számos kiváló játékost igazoltak, azonban nem bajnok matériákat. A Milan produkciója még mindig az olyan labdarúgók állapotától függ, mint Maignan, Leão vagy Theo Hernández: ha ők nincsenek top formában, a minőség drámaian megzuhan és a csapat látványosan szenved. Szerintem hatalmas öngól volt elküldeni Maldinit és Massarát. Paolo maga a Milan. A karizmájával az összetartozás érzését jelentette az öltözőbe. A mostani helyzetben kifejezetten hiányzik egy ilyen karakter a klubból. Ne feledjük, az előző szezonban csupán az ötödik helyen végeztek, és ha most kiesnének a Bajnokok Ligája csoportköréből, az hatalmas érvágás lenne a számukra" – összegzett Ravanelli.