Marchisio: "A Juventus ezzel a játékkal nem fogja tartani a lépést az Interrel"

image_2023-11-13_211132639.pngA Juventus korábbi saját nevelésű középpályása, Claudio Marchisio a napokban interjút adott a Radio TV Serie A számára. Az egykori nyolcas a két hét múlva esedékes Derby d'Italia közeledtével elismerően beszélt a tabellát jelenleg vezető Interről és keretének erősségéről kiemelve néhány játékosukat, illetve aggályait fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Juventus hosszú távon képes lesz-e tartani a lépést Simone Inzaghi csapatával.

"Ahogy Massimiliano Allegri is mondta, rendkívül fontos, hogy a Juventus az Inter nyomában maradt, és hogy a többi esélyes előtt áll a tabellán a Bajnokok Ligájába való visszatérésért, ami a szezon deklarált célja" – kezdte nyilatkozatát Marchisio.

"Hosszú távon azonban úgy gondolom, hogy az itteni játékkal nem fogja tudni tartani a lépést az Interrel, amely egy nagyszerű, minőségi és biztos lábakon álló csapat, melyet folyamatosan bizonyít. Teszi mindezt nem csak a Bajnokok Ligájában, hanem a Serie A-ban is, ahogyan azt a San Siróban a Frosinone ellen láthattuk. A Juventusnál egy kicsit aggódnak, hogy a csatáraik túl sok ideje nem rúgtak gólt."

Il Principino emellett beszélt a Nerazzurri néhány játékosáról is. "Klaassen? Egy három különböző sorozatban küzdő csapatnál szükség van a hosszú kispadra, ami az elmúlt években egy kicsit a Milan hiányossága volt. A probléma a rövid kispaddal van. Jó, ha az ilyen játékosok egy csapat keretének részét képezik. Egyértelmű, hogy az edző azt a tizenkét-tizenhárom labdarúgót játszatja, akit a legtöbbet látni, de a játékoson múlik is, hogy mennyire áll készen, ha hívják.

Az Interben láttam egy olyan futballistát, aki sokat fejlődött, ő pedig Matteo Darmian, akire még a torinói időszakomból emlékszem. Darmian alapvető figura Simone Inzaghi számára a háromfős védelemben. Most pedig, hogy Benjamin Pavard sérült, különösen azzá vált, sőt olykor az ötfős középpályára is áthelyezi őt, ha Denzel Dumfries rosszul van. Darmian fontos játékos. A játékosoknak mindig van edzőjük, aki bizalmat ad nekik, aztán jönnek külföldről focisták, de nem feltétlenül találnak kapnak helyet, és ez így is van jól."