Capello: "A Juve és a Roma egy szinten állnak"

capello_2.jpgAz egykori ismert olasz mester, Fabio Capello a minap érdekesebb interjút adott a La Gazzetta dello Sportnak, melynek keretein belül bővebben értekezett a Serie A új idénye előtt kialakult erőviszonyokról, kijelentve, hogy az AS Roma immár egy szinten áll a Juventusszal, valamint az AC Milannal, s egyedül az Inter előzi meg a fent említett hármast, mely ekképp a Scudetto legfőbb esélyesének tekinthető. 

"A Romának megítélésem szerint nem kell tovább rejtőzködnie, s kullognia a nagyon között, mivel jelen pillanatban már csak az Inter áll egyértelműen a Giallorossi, valamint a többi olasz klub előtt a mezőnyből – feltéve, ha nem értékesítik Denzel Dumfriest, vagy Milan Škriniart. Ennek alapján bátran mondhatjuk azt, hogy a fővárosi együttes immár egy szintet képvisel a Milannal, illetve a Juventusszal is" – fogalmazott szavai kezdeteként. 

"A Farkasok mercatója leginkább azért váltotta ki elismerésemet, mert az ingyen megszerezhető játékosokat, akiket szerződtettek, nem csupán azért igazolták le, hogy mindenképpen hozzanak valakit a gárdához, hanem azért, mert valóban erősítést jelentenek a csapat számára, leigazolásuk pedig remekül illeszkedik a klub projektjéhez, valamint ahhoz a logikához, melyet a transzferpiacon követnek. Ha röviden kellene összegeznem az eddig látottakat, azt mondanám, hogy a Farkasoknak már vannak minőségi muzsikusaik, s egy klasszis karmesterük is, a kérdés pedig ekképp már csak az, hogy milyen zenét fognak játszani a következő idényben. 

José Mourinho egy győztes, ezen tulajdonságát pedig a Románál is megmutatta. Most olyan csapat áll a portugál rendelkezésére, mely tökéletesen megfelel elvárásainak, emiatt pedig biztos vagyok benne, hogy nem lesznek problémái a kerettel. Az alakulat egyik legerősebb játékosa továbbra is Nicolò Zaniolo, aki egy hatalmas tehetség, jellemvonásai miatt pedig nagyon erősen remélem, hogy innentől fogva végig egészséges lesz majd, ám ha távozna a Giallorossitól, vagy kiesne az idény során, a vezetőség abban az esetben is képes lenne a megfelelő módon pótolni őt. 

Paulo Dybala szerződtetése hatalmas fegyverténynek számít a fővárosban, s átértékelve a történteket, kissé hiba, hogy a Juventus elengedte az argentint. La Joyában minden megvan, amire egy játékosnak szüksége van a sikerességhez: technika, a csapattársakkal való összhang, valamint az a játszi, lezser könnyedség, ami igazán naggyá tett egyes, vele egy poszton játszó futballistákat, egyebek mellett Francesco Tottit a múltban, akinek Paulo minden bizonnyal örököse lehet majd az elkövetkezendő években. 

Georginio Wijnaldum szintén egy nagyszerű futballista, akinek pályafutását én magam is élvezettel követtem, mikor még a Liverpool szerelésében játszott. A holland egyike azon középpályásoknak, akik a szélen, valamint a védelem előtt is képesek eredményesen játszani, emiatt pedig kissé hasonlít a Juventus motorjához, Manuel Locatellihez is. Ám a Bianconerivel való párhuzamok sora nem áll meg Dybalánál és Gininél, mivel a Roma keretét erősíti az Öreg Hölgy által elengedett, sérüléséből visszatérő Leonardo Spinazzola is, aki azonnal képes különbséget jelenteni, s változást kicsikarni a pályán: emlékezzünk csak arra, hogy jelenléte mekkora pluszt jelentett a tavalyi Európa-bajnokságon" – összegzett Capello.