Pjanić: "Allegri jobb a Juventusnak, mint Conte"

pjanic_1.jpgA Juventus egykori bosnyák középpályása, Miralem Pjanić a minap hosszabb interjút adott a La Gazzetta dello Sport munkatársának, melyben Andrea Pirlo korábbi szavainak értékelése mellett kitért a Bianconeri idei szezonban mutatott felemelkedésére, valamint egyes játékosok teljesítményére is, nem feledkezve meg a Tottenham Hotspur által menesztett Antonio Contéról sem, akit személyes véleménye szerint nem tudna elképzelni ismét a Zebráknál. 

"Nicolò Fagioli viszonylag sokat edzett velünk tizenhét-tizennyolc éves kora körül, s már ekkor is látszott, hogy egy olyan srácról van szó, aki számos tekintetben különbözik kortársaitól, ugyanis olyan dolgokat művelt a labdával, amiket se kiszámítani nem tudtunk, se elvárni nem lehetett tőle. Mindig is csodáltam Fagio képességeit, emiatt pedig egyáltalán nem lepődtem meg az idén mutatott produkcióján, azonban fontos, hogy továbbra is alázatos maradjon, s hogy ezen a módon dolgozzon tovább" – jelentette ki Pjanić. 

"Biztos vagyok benne, hogy Max Allegri és stábja sokat fognak segíteni neki abban, hogy egy európai szinten is kiemelkedő, klasszis középpályás váljon belőle. Az olyan játékosok jelentik Olaszország jelenét és jövőjét, mint Fagioli, ha pedig Andrea Pirlo arról beszélt, hogy a jelenlegi fiatalok közül leginkább ő hasonlít rá, akkor az biztosan úgy is van. Én mindenesetre meg voltam győződve róla, hogy Nicolò a Juve alapembere lesz, tippem pedig mostanra be is jött. 

Ismerem Allegri mentalitását, valamint tisztában vagyok azzal, hogy milyen módszerekkel dolgozik a nehéz helyzetekben, emiatt pedig hiszek abban, hogy a Juve még a 15 pontos büntetéssel is képes lehet bejutni a Bajnokok Ligájába. A csapat jelen állás szerint a tabella második helyét foglalja el a Napoli mögött, akik viszont utolérhetetlenek idén. Nagyon örülnék neki, ha korábbi mesterem, Luciano Spalletti a BL döntőjéig vezetné a Partenopeit, ám azt is remek látni, hogy mellettük az Inter és a Milan is ott van a sorozat nyolc legjobb csapat között. 

Dušan Vlahovićnak az időben számos fizikai problémával kellett szembesülnie, egy ilyen helyzet után pedig sosem könnyű visszatérni a csúcsformádhoz. Ezt különösen nehéz gyorsan megtenni egy olyan nagy együttesnél, mint a Juve, ahol állandó a nyomás, s ahol egy középcsatártól minden meccsen elvárják a gólokat. Szerintem Vlahović pontosan tudja, hogy mit kell tennie, ezért pedig bízom benne, hogy ettől fogva belendül, s hogy sok találattal segíti majd a fekete-fehéreket. 

Ángel Di María és Adrien Rabiot szerződése egyaránt lejár az évad végén, én azonban mindkettejüknek a maradást tanácsolnám, mivel nagyon fontos labdarúgók lettek a csapat számára, máshol pedig nem jutnának ilyen magas szintre egyik pillanatról a másikra. Ha boldognak érzik magukat Torinóban, akkor itt kell folytatniuk karrierjüket, viszont ezzel kapcsolatban nekik kell meghozniuk a döntést. Az argentin és a francia érett emberek, így pedig biztosan azt az opciót fogják választani, ami a legjobb lesz számukra. 

Nicolò Zaniolo jó döntést hozott azzal, hogy Törökországba igazolt, mivel valószínűleg hasznára válik majd a Süper Ligben töltött idő, amit személyes tapasztalatokkal is alá tudnék támasztani. A Roma egykori támadója még mindig nagyon fiatal, és továbbra is hatalmas potenciál lakozik benne, ha pedig képes lesz meglelni a kellő nyugalmat és higgadtságot, valamint, ha ezt követően végre igazán keményen fog dolgozni, előbb-utóbb jelentős olasz alakulatok érdeklődését is felkeltheti. 

Antonio Conte biztosan nem lesz híján az ajánlatoknak, mivel egy nagyon alapos szakember, aki minden klubját képes volt sikerre vezetni. Ezt figyelembe véve szinte az összes olasz élcsapatnál szívesen látnám őt, viszont a Juventusnál jelenleg nem, mivel ha én lennék a Bianconeri elnöke, mindenképpen egy olyan trénert szeretnék látni a gárdánál, mint amilyen Massimiliano Allegri. Max mindig az adott pillanatot tartja szem előtt, s egyszer sem hallottam panaszkodni a körülmények miatt, ami még most, egy hatalmas nehézségekkel teli évben sem jellemző rá. Ő egy nagyszerű edző, s remélem, hogy sokáig a klubnál marad" – zárta szavait a középpályás.