Bonucci: "A Juve előnyben van az Interrel szemben"

bonu_fener.jpgA Juventus egykori védője, a télen az Union Berlintől a Fenerbahçe alakulatához igazoló Leonardo Bonucci a minap hosszabb interjút adott az isztambuli klub hivatalos oldalának, melyben a Torinóban töltött múltja mellett szót ejtett a Scudettóért folyó párviadalról, továbbá a 2024-es Európa-bajnokságról és az Öreg Hölgy fiatal török reménységéről, Kenan Yıldızről is. 

"Az a legfőbb célom, hogy ott legyen a nyári Európa-bajnokság utazó keretében. Mostani átigazolásom előtt egyeztettem Luciano Spallettivel, s pontosan tudom, hogy ez egy kifejezetten nehéz torna lesz, mivel számos erős nemzet méretteti majd meg magát Németországban. Ettől függetlenül Olaszország címvédőként lép majd pályára, s az lesz a feladatunk, hogy ismét magasba emeljük a trófeát. Ott akarok lenni a válogatottal, s biztosíthatok mindenkit, hogy ha ez megvalósul, akkor a legjobb formám szerint fogok játszani" – szögezte le a veterán középhátvéd. 

"Az Inter és a Juventus közötti rivalizálás hasonló, mint a Galatasaray és a Fenerbahçe közötti párharc. Két-három hónappal ezelőtt Hakan Çalhanoğluval is erről beszélgettem, ami véleményem szerint jelenleg a világ egyik legjobb középpályása. Úgy vélem, hogy a Bianconeri helyzete valamivel előnyösebb, mivel a milánóiaknak a Bajnokok Ligájában is fontos kötelezettségei vannak, ám a Scudettóért folyó küzdelem valószínűleg az utolsó pillanatig folytatódni fog. 

Mikor világossá vált, hogy el fogom hagyni az Union Berlint, felmértem, hogy ki mennyire akar leigazolni engem. Ezt követően beszéltem Edin Džekóval, aki részletes tájékoztatást adott a Fenerről, innentől fogva pedig nem volt kérdés, hogy hol szeretném folytatni karrieremet. Meggyőződésem, hogy ez volt a lehető legjobb választás számomra, mivel mindenképpen trófeák és fontos serlegek elhódításával szeretném befejezni pályafutásomat, a klub pedig jó eséllyel pályázik a Süper Lig bajnoki címére, ami egyébként is egy csodálatos és színvonalas bajnokság. 

Biztos vagyok benne, hogy megnyerhetjük a pontvadászatot, ehhez viszont egységesnek kell maradnunk. Az 1+1 nem mindig egyenlő 2-vel, mivel a feladványokban olykor több tényező is közrejátszik. Megítélésem szerint a kupa és a bajnokság sikeres zárására is megvan a lehetőségünk, azonban a továbbiakban is össze kell tartanunk, s ilyen szellemiséggel kell pályára lépnünk. 

Kenan Yıldız már most nagyon fontos játékosa a Juventusnak és a török nemzeti együttesnek. Egy hihetetlen kvalitásokkal bíró, minőségi, tehetséges, s nem utolsósorban erős labdarúgóról beszélük, aki nem mellesleg elképesztően fiatal is, melynek alapján még rengeteget fejlődhet. Elképzelhető, hogy egy nap mind a válogatottban, mind pedig az Öreg Hölgyben a legjobbak között fogják számon tartani. Az esélye biztosan megvan arra, hogy eljusson erre a szintre" – összegzett Bonucci.