Boldog új évet kívánunk!

happy_new_year_2023.jpgMár csak néhány óra választ el minket attól, hogy végérvényesen pontot tegyünk a 2022-es esztendő végére, s mivel a meghittséget előtérbe helyező karácsonnyal ellentétben az év utolsó napja valahol mindig a visszatekintés, a mérlegelés, és a számvetés ideje, oldalunkon is az elmúlt tizenkét hónap legfontosabb sikereinek, eredményeinek, vagy éppen kudarcainak értékelésével zárnánk ezt a több szempontból is rendkívüli időszakot. 

Ugyan a pontosan egy héttel ezelőtt megírt cikkünkben már köszönetet mondtunk Nektek, Olvasóinknak mindazért a sok szép gesztusért, amit Tőletek kaptunk, valamint a mellettünk való kitartásért, s az irántunk mutatott érdeklődésért, elsőként még egyszer Benneteket kell megemlítenünk, hiszen ha Ti nem lennétek, minden munkánk értelmetlenné válna, s nem is lenne motivációnk ahhoz, hogy 2023-ban az eddigi szintet fenntartva foglalkozzunk imádott csapatunk ügyeivel, vagy éppen írjunk azokról kis közösségünknek. 

A fenti gondolatmenetet folytatva, úgy véljük, az év összegzésének legjobb formája elsősorban a száraz tények közlése lehet, ezért pedig lássuk, hogy milyen számokat produkált a PannonZebra 2022-ben, január 1-jétől december 30-ig: 

  • Az év során összesen 983 cikket írtunk nektek, ami azt jelenti, hogy naponta átlagosan 2,6 darab hírt, nyilatkozatot, érdekességet, interjút, vagy éppen mélyebb, elemzőbb hangvételű bejegyzést olvashattatok tőlünk. 
  • A legtöbb cikket hozó hónap a mercatóval kapcsolatos, jól megszokott pörgés jegyében eltelő július volt (97), közte egy sor hivatalos bejelentéssel, míg a legkevesebb írást a mostani, decemberi hónapban közöltük (61), melyben minden bizonnyal az ünnepi időszak, valamint a világbajnokság miatt a klubfutballban beálló uborkaszezon is közrejátszott. 
  • A legtöbb lapletöltést hozó nap a téli mercato zárásának ideje, 2022. január 31. volt, azonban a nyári átigazolási ablak egyes szakaszaiban, valamint a számlahamisítási botrány ismételt kirobbanása után is képesek voltunk kiemelkedő számokat produkálni. 
  • A legtöbb látogató egy napon: 2022. október 7., 1007 Olvasóval. 

A legolvasottabb cikkek a következők voltak: 

Mint ahogy az a fenti listából is látszik, legnépszerűbb írásaink toronymagasan az általában folyamatosan frissülő mercato-hírfolyamok voltak, ezért az újévben természetesen meg fogjuk őrizni ezt a formátumot az egyes átigazolási ablakokban, sőt, már január 2-től, a Serie A téli transzferidőszakának kezdetétől fogva is jelentkezni fogunk az ilyen jellegű anyagokkal. 

Az eddigiekben közzétett számokból kiolvasható, hogy a cikkek mennyiségét illetően sajnálatos módon nem voltunk képesek megugrani a 2021-es szintet, sőt, jócskán el is maradtunk attól, ami részben figyelmetlenséggel, részben időhiánnyal, részben pedig egyes szerkesztők részleges vagy teljeskörű kiválásával magyarázható. Nagy öröm volt számunkra, hogy Norbis85 személyében az év elején egy új kollégával bővült csapatunk, akinek javaslatai által augusztus óta, az új idény kezdetétől fogva egyébként egy nagyságrendekkel hatékonyabb munkamódszer alapján dolgozhatunk, miközben Louys kolléga segítségének köszönhetően végre a Facebookon és az Instargramon is sikerült állandó tartalmakkal és töretlen aktivitással jelentkeznünk.

(Személyes megjegyzésként mindenképpen le kell írnom, hogy a legfontosabb az, hogy közösségünk mostanra valóban egy jó légkörrel rendelkező társasággá vált, akik ugyanolyan komolysággal képesek beszélni a közös chatben az élet nagy kérdéseiről, Allegri ténykedéséről, vagy éppen a szebb napokat látott Cristiano Ronaldo Al Nassrhoz való igazolásáról, mint amilyen infantilizmussal tudunk nevetni a borzalmas szóvicceken, vagy egyes magyar közszereplők és politikusok megnyilvánulásain. Úgy gondolom, hogy ebbe körbe mindenki beletartozik, aki valamilyen formában hozzájárul a Zebra működéséhez, tehát a fent említett Norbis85 és Louys mellett természetesen JuventusFanatikust, Edy77-et, Consminort és hellant is megilleti a köszönet azért, hogy szebbé teszik a mindennapjaimat.)

Szerkesztőségünk bővítése papíron tehát sikerrel járt, azonban, mint minden hasonló cikkben, ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy amennyiben valaki kedvet érez arra, hogy hetente pár órában segítse munkánkat, s egyúttal tegyen a hazai Juventino-tábor oldalunkon jelen lévő részének tájékoztatásáért, az bátran jelentkezhet a pannonzebra@gmail.com-on. Nem gond, ha nem értetek a fordításhoz, vagy éppen nem mozogtok otthonosan a közösségi médiában, mivel biztosak vagyunk benne, hogy ebben az esetben is találunk számotokra megfelelő szerepkört, miközben ti is részesei lehettek munkánknak, valamint hatékonyabbá tehetitek az immár lassan két és fél éves PannonZebra működését. 

Ugyan sok esetben (főleg az év első felében) nem voltunk túlzottan eredményesek, s nem tudtunk megfelelni a saját magunktól megkövetelt színvonalnak, összességében véve mégis egy sikeres, újításokkal teli esztendőre tekinthetünk vissza, melynek egyetlen komolyabb hiányosságát talán az jelentette, hogy nem tudtuk érdemben növelni a aktív hozzászólók számát. Különösen hálásak vagyunk azoknak az Olvasóknak, akik kommentjeik, észrevételeik, véleményeik által hozzátesznek az oldalhoz, hiszen számunkra ez jelenti a legfőbb visszajelzést arra vonatkozóan, hogy milyen módon végezzük a munkánkat. Ugyan a bennünket stabilan olvasó egyének száma átesett egy kisebb növekedésen idén, mi ennél is nagyobb célokat tűztünk ki magunk elé, melyeknek eléréséért minden tőlünk telhetőt meg szeretnénk tenni 2023-ban. 

Terveink között szerepel egyebek mellett a PannonZebra Podcast folytatása, és (amennyiben ezt időnk, erőnk engedi) rendszeresebbé tétele, a cikkszám növelése, valamint az utóbbi időben félbemaradt sorozatokhoz (például a Juventus többi csapatának eredményeit közlő írásokhoz) való visszatérés is, azonban ahhoz, hogy ezekből a gyakorlatban is látszódjon valami, a Ti segítségetek is kell, akár egy komment, egy-egy biztató szó, vagy pár, a munkánkkal kapcsolatos visszajelzés formájában, hiszen minket az motivál és ösztönöz a folytatásra leginkább, ha látjuk, hogy van értelme annak, amit csinálunk, nélkületek pedig továbbra sem érne semmit az egész. 

2023-ra vonatkozóan tehát ismételten szeretnénk visszatérni a jól megszokott szintre, miközben bízunk benne, hogy Ti ezután is kitartotok majd mellettünk és olvasni fogtok minket. Bizalmatokat megelőlegezve, egyúttal pedig a hányattatásokkal teli, ám az oldal életében szerintünk mégis fordulópontot hozó 2022-es esztendőt lezárva boldog új évet kívánunk mindannyiótoknak!

Buon anno! Fino Alla Fine, Forza Juventus!

A PannonZebra szerkesztősége