Három évesek lettünk!

pz.jpgUgyan már egy hét eltelt a számunkra olyannyira jelentős szeptember 14-i dátum óta, Szerkesztőségünk mégis úgy gondolta, hogy egy rövidebb bejegyzés erejéig érdemes megemlékeznünk a szóban forgó évfordulóról, ugyanis múlt csütörtökön a PannonZebra immár fennállásának harmadik évfordulóját ünnepelhette, azaz 1102 nap telt el azóta, hogy oldalunk megnyitotta kapuit az Olvasók előtt, vagyis előttetek. 

Az idő múlásáról szóló, jól bevett és kényelmes megoldást jelentő közhelyekkel szemben ez a mérföldkő idén inkább arra ad alkalmat számunkra, hogy beszámoljunk nektek az oldalunk életében bekövetkező változásokról, melyek közül néhányat már ismerhettek, mások viszont könnyen elkerülhették a figyelmeteket, ha nem olvassátok napi szinten az állandó oldalakat, hogy nem vagytok függői a Szabad Pálya-topicnak. 

A legjelentősebb fordulaton tulajdonképpen már tavaly átestünk, ugyanis a PannonZebra alapítója, JuventusFanatikus úgy döntött, hogy hátrébb lép a cikkírástól, s bár továbbra is közösségünk tagja marad, főszerkesztői szerepkörét pedig másra ruházza át.

Ezt a határozatot egy hosszabb vákuum követte az oldalon, ugyanis Fanatikus pozíciója betöltetlen maradt, a Szerkesztőség pedig csak idén július végén, a lassan már-már hagyománnyá váló éves találkozónkon jelölte ki az örököst: az oldal működtetőinek választása Hollóka kollégára esett, aki augusztus eleje óta látja el a poszttal járó tennivalókat, ami véleményünk szerint egy gördülékenyebb, jobb eljárásmódot, és egyenlő munkamegosztást biztosít a Zebrán dolgozók számára. 

Köszönjük a munkádat, JuventusFanatikus! Visszavárunk! 

Ezt követően új szerkesztők is színre léptek, ugyanis megkeresésünk után rockitbaby kolléga is csapatunk tagja lett, aki azóta számtalan cikkel örvendeztetett meg bennünket, külön kiemelve a többi csapatról szóló írások felélesztését, amit azóta heti rendszerességgel teszünk közzé blogunkon. Edy77 ezzel párhuzamban a meccsekről szóló elemzések visszahozatalával kedveskedett az Olvasók számára (mely sorozat várhatóan a jövőben is folytatódni fog bizonyos időközönként), Consminor a mindennapi cikkek mellett az olasz csapatok ultráiról szolgál remek írásokkal, Norbis85 a fordítások, valamint a podcast-felvételek és hanganyag-vágások szempontjából nélkülözhetetlen, míg hellan a fordítások és a hírközlés terén nyújt nagy segítséget. Végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk fontos háttérmunkatársunkat, Louys-t is, aki közösségi médiás felületeinket kezeli. 

A nyár vége óta eltelt időben más fontos változások is bekövetkeztek oldalunkon, ugyanis az időnként el-elharapódzó viták mérséklésének érdekében módosítottunk Szabályzatunkon, illetve moderálási elveinken, melyről az összefoglalót ebben a cikkben találhatjátok meg. Hisszük, hogy hozzájárulhatnak a PannonZebra jó légkörének megőrzéséhez, mivel egyszerre jelentenek védelmet az Olvasóknak a vitákban, valamint választják el a szerkesztőt a magánembertől, ami nekünk is nagyobb könnyebbséget jelent, s több mozgásteret biztosít. A következő lépés minden bizonnyal a podcastek újrakezdése lesz, lévén, hogy a mercato végével és az új szezon kezdetével immár új, érdekes témák is rendelkezésünkre állnak, 

Három év történelmi távlatból nézve, de még egy klub életében is szinte semmi, azonban mi mégis rengeteg mindenen mentünk keresztül Andrea Pirlo regnálásának elejétől kezdve Massimiliano Allegri harmadik (valójában nyolcadik) évéig. Számtalan belső és külső vita, nézeteltérés, nehézség, kudarc, siker, öröm, továbbá bánat szegélyezte utunkat, ugyanakkor értetek, Olvasókért mindig megérte kitartani, és emlékeztetni magunkat arra, hogy még az olykor felmerülő bonyodalmak ellenére is érdemes folytatni azt, amit annak idején, 2020. szeptember 14-én elkezdtünk. 

Köszönjük, hogy hajlíthatatlanul – ráadásul egyre nagyobb számban – itt vagytok velünk, hogy olvastok bennünket, hogy kommenteitekkel, észrevételeitekkel, megjegyzéseitekkel minden szempontból könnyebbé teszitek a munkánkat, biztatásotokkal és elismeréseitekkel pedig felderítitek a kedvünket egy-egy nehezebb időszakban. 

Fino alla Fine, Forza Juventus!

a PannonZebra Szerkesztősége