Boldog Karácsonyt kívánunk!

juve_fadisz.jpgImmár negyedik éve, hogy a PannonZebra Szerkesztősége együtt örülhet a szeretet ünnepének oldalunk, blogunk közösségével. Még belegondolni is ijesztő, hogy mennyi víz csorgott le a Dunán – és persze a Pó folyón – 2020 decembere óta, ám a kisebb-nagyobb viharoktól, változásoktól eltekintve egyvalami mindig állandó maradt: a PannonZebra igyekezett hozni a szokott minőséget, és nagy örömünkre szolgál, hogy egy kisebb hullámvölgyet leszámítva az elmúlt esztendőben konstans, állandó jelleggel szállíthattuk nektek a nyilatkozatokat, mercato-híreket, érdekességeket, beharangozókat, helyzetjelentéseket, néhol pedig még a korábban sokat hiányolt elemzéseket is. 

Tagadhatatlan persze, hogy a sok öröm ellenére 2023 egy nehéz év volt, úgy a Juventus, mint személyes életünk szempontjából. Csapatunknak számos kudarcot kellett elviselnie a pályán, továbbá a pályán kívül, melynek eredményeképp nem indulhatott a Bajnokok Ligájában, sőt, egyetlen európai kupasorozatban sem, míg Szerkesztőségünk az év első felében különböző magánéleti okok miatt elvesztette addigi lendületét, s alacsonyabb szintű szolgáltatást tudott nyújtani Nektek, mint korábban. 

Mivel azonban karácsony egyúttal a számvetés, az összegzés, időnként pedig a lezárás, az elengedés ünnepe is, úgy véljük, nem lenne illendő megfeledkezni a mérleg másik serpenyőjéről sem: az Öreg Hölgy az új, 2023/2024-es idényben az elmúlt évek legjobb teljesítményével rukkol elő, s az ünnep alkalmából is egy fontos győzelemmel ajándékozott meg bennünket a Frosinone ellen, míg kis csapatunk a nyár óta ugyancsak visszatalált régi önmagához, hiszen újra az általunk elvárt színvonalon tudjuk folytatni tevékenységünket, ráadásul a korábbinál szélesebb perspektívát nyitva. 

Bár a hagyományokat folytatva csak egy hét múlva, Szilveszter ünnepén fogok tételesen köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzájárult a magunk mögött hagyott tizenkét hónaphoz – már csak azért is, mert december 30-án újabb meccs vár ránk, ami előtt és után ismét cikkeket kell írni és fordítani – nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy milyen nagy hálát érzünk irántatok, Olvasók és Kommentelők iránt amiatt, hogy továbbra is velünk vagytok, hogy kitartotok mellettünk, hogy visszajelzéseitekkel építitek közösségünket. Igen, még akkor is, ha ezek a hozzászólások olykor erősen kritikus jellegűek. 

A 2023 sajnálatos módon számtalan konfliktust, nézeteltérést, és vitát hozott magával a PannonZebrán, karácsonykor mindazonáltal szemet kell hunyni ezek fölött, s nem csak az ünnep idejére. Úgy gondolom, mindenki pontosan érzi és tudja, hogy hol, miben, és mikor hibázott, ez pedig nincs másképp velem, velünk sem. Bízom benne, hogy az utóbbi időben normálisabb hangvételűvé váló eszmecserék szellemében nyitjuk és zárjuk majd le az előttünk álló 2024-es esztendőt, ugyanis az olykor igen súlyos odamondogatásoktól függetlenül még mindig az a célunk, hogy az ide látogató személyek otthon érezzék magukat oldalunkon, s hogy mindenki megtalálja azokat a cikkeket, amik valóban érdeklik őt. 

A karácsony nem csak nekünk karácsony, hanem a Juventus labdarúgóinak, stábtagjainak, vezetőségének, és igen, még Massimiliano Allegrinek is. Ideje hát megbékélnünk, már csak azért is, mert végső soron mindannyian ugyanazt kívántuk a fa alá: sikeres meccseket, hálószaggató gólokat, és lehetőleg minél több trófeát. Ahhoz, hogy álmaink valóra váljanak, egységet kell mutatnunk, ha pedig szívünk legkedvesebb (Öreg) Hölgye képes volt erre 2023-ban, akkor mi is képesek lehetünk. 

Áldott, békés Karácsonyi Ünnepeket kívánunk mindenkinek!

FINO ALLA FINE!

A PannonZebra Szerkesztősége