Agnelli: "Nem tudtam Suárez nyelvvizsgájáról"

gufo.jpgAz elmúlt órák során meglehetősen érdekes történet látott napvilágot az olasz sportsajtóban, ugyanis a La Repubblica nemrég közzétette a Juventus elnökének, Andrea Agnellinek kihallgatási jegyzőkönyvét, melyben az olasz sportvezető jórészt Luis Suárez nyelvvizsgájával kapcsolatos nyomozásról, illetve az ügyről szerzett tudomásáról ejtett szót a rendőrség nyomozói előtt, kijelentve, hogy ugyan tudott az ügyletről, azt ennek ellenére mindvégig a klub sportigazgatója, Fabio Paratici irányította. 

Mint ismert, az elmúlt hónapok folyamán rengeteg hír látott napvilágot az uruguayi támadó vizsgája körül kirobbant botránnyal kapcsolatban, a fővárosi lap pedig ezen időszak alatt mindvégig igyekezett megosztani a nagyközönséggel a legfrissebb értesüléseket, példának okáért a vezetőség, majd a konkrétan Paratici ellen indított vizsgálatot, vagy éppen a center, illetve a vizsgabizottság elnökének saját állásfoglalását, mely történések előzményeit, valamint kibontakozását a fentebb linkelt cikkekben olvashatják el az érdeklődők. 

Agnelli személyes érintettségéről az eddigiek folyamán is lehetett hallani pletykákat, ugyanakkor ez az első alkalom, hogy a Zebrák első embere nyilvánosan is elismerte ennek fennállását, kijelentve, hogy ő maga sajnálatos módon nem tud bővebb információval szolgálnia történtekről, ugyanis csak felületesen követte az eseményeket, az egyes részletekről pedig egyáltalán nem volt tudomása. 

"Emlékeim szerint a csatárokkal kapcsolatos ügyeket minden tekintetben Fabio Paratici intézte, s ő is vállalt felelősséget ezen ügyletekért. Ebben az időben több támadóval, egyebek mellett Arkadiusz Milikkel, Edin Džekóval, Edinson Cavanival, illetve Álvaro Moratával is előrehaladott tárgyalásokat folytattunk, utóbbi futballista pedig végül meg is kötötte szerződését a Juventusszal, visszatérve együttesünk kötelékébe. 

Ha jól emlékszem, a nyár utolsó heteiben Pavel Nedvěd  közölte velem a hírt, miszerint Suárez egy szöveges üzenet formájában kinyilvánította az illetékeseknek, hogy szívesen csatlakozna a Bianconerihez, ebből kifolyólag mi igyekeztünk kivitelezni az üzletet. Sajnálatos módon ez nem sikerült, mivel szeptember elején azzal kellett szembesülnünk, hogy az uruguayinak mindenképpen olasz útlevélre van szüksége ahhoz, hogy hozzánk igazoljon, ennek révén pedig rendkívül bonyolult feladatnak számított volna tető alá hozni az üzletet."

A támadó korábbi szavaiban elismerte, hogy a felek közel álltak a transzfer utolsó részleteinek meghatározásához, ugyanakkor Agnelli kategorikusan kijelentette, hogy ő maga semmilyen tekintetben nem volt érintett az ügyet illetően, ekképp a szóbeli megállapodásról sem volt tudomása. 

"Nem, nem tudok ilyen megállapodásról, ahogy Suárez korábbi üzenetét sem láttam a saját szememmel, annak létezéséről pusztán közvetett úton értesültem. Én magam soha nem is foglalkoztam személyesen a kiszemelt játékosok előszerződéseinek, majd végleges kontraktusainak elkészítésével, illetve az ezekhez vezető folyamatokkal, mivel ezen tárgyalások mindig a klub költségvetése által megszabott pénzügyi keret pontos felmérésével, s az ebből fakadó piaci lehetőségek meghatározásával kezdődnek, s csak ezt követően térünk át a tisztán sportszakmai szempontokra. 

A napokban ellenőriztem levelezésemet, ennek alapján pedig valóban elküldtük a kérdéses emailt Suáreznek, azonban arra továbbra sem emlékszem, hogy az én kezeimen átfutott-e a szóban forgó üzenet, vagy hogy lett volna tudomásom annak pontos tartalmáról. 

Ezzel együtt arra sem emlékszem, hogy az illetékes személyes és testületek tájékoztattak volna a vizsgáról, továbbá annak eredményeiről. Csupán annyit tudok elmondani ezzel kapcsolatban, hogy a későbbiek folyamán a vonatkozó okmányokból értesültem a teszt sikerességéről, majd felhívtam a labdarúgót, s köszönetet mondtam neki erőfeszítéseiért, melyeket a hozzánk való csatlakozás érdekében tett, ugyanakkor ennél bővebben nem társalogtam vele" – áll Agnelli kihallgatási jegyzőkönyvében.