Manna a Napoli sportigazgatója lesz

gio_manna.jpgA megbízható olasz transzferguru, Fabrizio Romano a minap némiképp meglepő, ám annál fontosabb híreket közölt a Juventus vonatkozásában, kijelentve, hogy a klub sportigazgatója, Giovanni Manna hamarosan elhagyja a Bianconerit, hogy a Napolinál folytassa karrierjét, jelenlegi társa, Cristiano Giuntoli helyére érkezve. 

Mint ismert, Giuntoli 2023 nyara óta áll a Zebrák alkalmazásában, miután a részben neki köszönhetően megszerzett bajnoki cím után búcsút intett a Partenopei együttesének. Mostani jobbkeze, a korábban a fekete-fehérek U23-as csapatánál dolgozó Giovanni Manna hamarosan ellentétes utat járhat be, lévén, hogy a délolasz klub Romano szerint őt szeretné megtenni az alakulat új sportigazgatójának. 

A forrás szerint a Napoli nemrég egy személyes, olaszországi találkozó keretében tett ajánlatot Mannának, akit az új projekt igazgatásával bízna meg, a tárgyalások pedig olyan jól haladtak, hogy az egyezséget gyakorlatilag kész tényként lehet kezelni. A szakember ennek alapján az évad végén távozni fog a Juventustól, hogy hosszú távú szerződést írjon alá az Azúrkékeknél. 

Romeo Agresti kifejtette, hogy az utóbbi hetekben több topligás gárda, sőt egyes szaúd-arábiai csapatok is megkeresték Mannát, aki azonban mindig prioritásként tekintett a Napolihoz való csatlakozásra, s most, hogy a megbeszélések konkrét formát öltöttek, örömmel mondott igent Aurelio De Laurentiis klubjának. 

A harmincöt esztendős Giovanni Manna a Juventus U19-es csapatánál kezdte karrierjét az akadémia menedzsereként, még 2019-ben. Innen 2020 augusztusában lépett fel a később Next Gen névre átkeresztelt U23-as gárdához, ezt követően pedig a felnőtt csapat sportigazgatója lett, szoros együttműködésben a hivatalosan futballigazgatói titulussal rendelkező Cristiano Giuntolival.