Allegri: „Meg kell próbálnunk proaktívan hozzáállni a mérkőzéshez”

maxi1.jpgMassimiliano Allegri a Bianconeri vasárnap esti, Napoli elleni rangadója előtt megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben kitért saját jövőjére, Paul Pogba négy éves eltiltására, valamint reagált a Partenopei elnökének, Aurelio De Laurentiisnek a közelmúltban tett provokációira, továbbá természetesen kitérve csapatának állapotára is.

„Minden bizonnyal nagyon nehéz mérkőzés lesz a holnapi, mert furcsa a Napoli együttesét ilyen helyzetben látni a tabellán elfoglalt helyezésükre nézve. Számukra egy adott összecsapásnak sosincs vége a hármas sípszó után sem, így minden tekintetben nagyszerű teljesítményre lesz szükségünk a győzelemhez.” – kezdte gondolatait General Max.

„Federico egy napig a csapattól külön végezte az edzést, de holnap már a csapat rendelkezésére fog állni. Danilo is ott lesz velünk, akkor is, ha ő a sérülése óta még csak egy alkalommal dolgozhatott megfelelően.

Moise Kean most még nem tud velünk elutazni, de a jövő heti, Atalanta elleni összecsapáson már ott lehet, de ez ugyanúgy érvényes Weston Mckennie-re is és reményeim szerint Mattia Perin is már visszatérhet közénk. Adrien Rabiot kapcsán még nincsenek biztos információink.”

„Teljességgel lényegtelen, hogy Danilo alkalmas-e arra, hogy a középpályán szerepeljen, mert ebbe a játékrészbe megfelelő mennyiségű és minőségű labdarúgó áll a rendelkezésemre Carlos Alcaraz, Fabio Miretti, és Joseph Nonge Boende személyében. Semmi értelme nem lenne olyan valaki játékával kockáztatnom, aki több, mint két hete nem is lépett pályára.

A holnapi nappal egy nagyon nehéz időszak veszi kezdetét, a Bajnokok Ligája indulásért vívott küzdelemben számtalan közvetlen riválissal mérkőzünk majd meg a Coppa Italia elődöntője mellett.”

„Az elmúlt egy hónap nem éppen azt az eredményt hozta számunkra, amit előzetesen reméltünk, elvégre csupán a Frosinone ellen voltunk képesek három pontot szerezni. Annak ellenére, hogy még ez az összecsapás is rendkívüli nehézségeket hordozott a számunkra, kaptunk két elkerülhető gólt is, azonban csapatként képesek voltunk javulni, jobb teljesítményt letenni a pályára és helyrehozni mindazt, ami kisiklott. Most kezdődik a tavasz, a hajrá és a Napoli elleni mérkőzésen egységet kell mutatnunk, különben törött csontokkal térhetünk majd haza a találkozó végeztével.”

„Mindenki számára világossá akarom tenni, hogy még nem egyeztettem a klubbal a jövőmmel kapcsolatban. A szerződésemből további egy év van még hátra, és a kitűzött céljainkat sem értük még el. Amikor a klub igazgatói döntést hoznak majd, biztosak lehetünk benne, hogy engem is tájékoztatni fognak erről.”

„Nem szeretném és nem is fogom kommentálni De Laurentiis elnök úr szavait. Még nem tudjuk, hogy indulhatunk-e a Bajnokok Ligájában, mert ehhez legalább hetven pontot kell elérnünk és még hiányzik tizenhárom egység. Ha úgy jobban tetszik, négy győzelem és egy döntetlen.

A fentiek igazak a Klubvilágbajnokságra is, mert ezek zömében rajtunk kívül eső dolgokon, mások eredményeitől függnek.”

„Mindent megteszünk azért, hogy a jelenleg is elfoglalt második helyünket megőrizzük a bajnokság végéig, mert ez kiváló eredmény lenne, nem keveset javítva a tavalyi helyezésünkön. A csapat sokat változott, sok fiatal kap rendszeresen szerepet, nincs értelme most arról beszélni, hogy mi lesz a jövőben.

Holnap a Napoli ellen a jelennek kell élnünk és dolgoznunk, egy héttel később, az Atalanta ellenében pedig már a jövőnkre kell koncentrálnunk. Mindenáron be kell jutnunk a Bajnokok Ligájába, mert az nem pusztán gazdasági tekintetben hozzáadott érték, de technikai oldalról is.”

„A tavalyi évtől elvonatkoztatva is a Juve öt éve nem nyert Nápolyban és jó lenne megtörni ezt az átkot, azonban ez nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Osimhen visszatérésével úgy néz ki a pontok is szorgosabban gyűlnek, elvégre a játékos kvalitásaihoz kétség sem férhet. Óvatosan kell a mérkőzést megközelítenünk és igyekeznünk kell az ellenfél térfelén tartani a labdát és ez által a játékot is.

Francesco Calzonát nem ismerem személyesen, de a Barcelona, valamint a Sassuolo elleni mérkőzések bizonyítják a képességeit, amikben alapvetően kár lenne kételkedni, mikor olyan edző mellett tevékenykedett, mint Maurizio Sarri. Nem lepne meg, ha felismernénk néhány régi vonást a mai csapaton.”

„Miután értesültem az eltiltásról, azonnal írtam egy üzenetet Paulnak. Emberi oldalról mérhetetlenül sajnálom a történteket, a labdarúgás egy rendkívüli játékost veszít el. Nehéz még csak hasonlót is találni.”

„Nehéz összecsapásra számítok, de ebben nem lesz különbség az utána következő Atalanta vagy a Genoa elleni mérkőzések tekintetében sem. Igyekeznünk kell meggátolni, hogy a saját játékukat játszhassák, meg kell próbálunk proaktívan hozzáállni a mérkőzéshez. A csapat jól van, jól dolgozott az elmúlt héten és holnap egy nagyszerű rangadót akarunk játszani.” - zárta gondolatait Allegri.