FRISSÍTVE 12:55-kor – Fagioli ellen nyomozás folyik lehetséges fogadási szabálysértések miatt

fagioli_eltiltas.jpgMiközben a klub a centenáriumi éve kapcsán ünnepségeket és gálamérkőzéseket szervez, a La Stampa értesülései szerint a Juventus középpályása, Nicolò Fagioli ellen illegális platformokon történő esetleges fogadási szabályok megsértése miatt folyik vizsgálat, és amennyiben bűnösnek találják, akár három éves eltiltást is kaphat érte. 

A torinói székhelyű napilap szerint a Torinói Ügyészség illegális, online platformokon keresztül történő szerencsejátékkal kapcsolatos vizsgálatot folytat a játékos ellen. A nyomozók bizonyíték gyanánt bekérték a hozzáférési és a tranzakciós adatokat is, melyek áttekintése után Fagioli neve fogadóként merült fel, így a hatóságok megkezdték az ilyenkor szükséges vizsgálatokat az ügyben.

A FIGC egyes hírek szerint a kialakult helyzetről mintegy augusztus 30.-a óta tud, és miután a játékos képviseletével megbízott ügyvédek tájékoztatták a Szövetséget a védencük ellen folyamatban lévő nyomozásról, Giuseppe Chiné ügyész is elindította a maga vizsgálatát.

A Sportjogi Kódex 24. cikke szerint a hivatásos labdarúgók számára tiltott a szerencsejáték űzése "a FIGC, az UEFA, valamint a FIFA által szervezett hivatalos események kapcsán”, továbbá „sem közvetlenül, sem közvetve nem köthetnek fogadásokat."

Ha Fagiolit bűnösnek találják hivatalos labdarúgó mérkőzés kapcsán tett fogadások, tiltott szerencsejátékok ügyében, akkor nem pusztán komoly, 25000 eurót is meghaladó pénzbüntetés, hanem akár három éves felfüggesztés is szerepelhet a büntetési tételek között.

FRISSÍTÉS: 2023.10.11. 15:42:

A középpályás érdekképviseletét ellátó ügyvédek az ANSA hírügynökség részére egy rövid közleményt juttattak el, melyben az szerepel, hogy maga a játékos lépett kapcsolatba a hatóságokkal az esetleges illegális fogadások kapcsán, és elmondták, hogy ügyfelük "felelősségteljes módon néz szembe a kialakult helyzettel."

"Nicolò Fagioli ügyvédjeiként megerősíthetjük, hogy ügyfelünk felelősségteljesen, a sport- és polgári igazságszolgáltatási hatóságokkal a lehető legnagyobb egyetértésben és teljes mértékben együttműködve néz szembe a kialakult helyzettel. Amit az is tökéletesen bizonyít, hogy ő maga volt az első, aki tájékoztatta az ügyészt a történtekről. Nicolò nyugodt, teljes mértékben a Juventusra és erre a szezonra koncentrál.”"

FRISSÍTÉS: 2023.10.12. 7:30:

A La Gazzette dello Sport információi szerint a FIGC ügyészsége a Juventus többi játékosát is vizsgálatnak vetheti alá, és amennyiben bármelyik játékos tudott Fagioli törvénytelen tevékenységéről, haladéktalanul tájékoztatnia kell erről az irodát. Ennek elmulasztása 6 hónapos eltiltást és 15000 eurós pénzbüntetést von maga után.

FRISSÍTÉS: 2023.10.12. 12:55:

Az Il Corriere della Sera beszámolója szerint a játékost már ki is hallgatták a Torinói Ügyészség nyomozói, ahol elismerte, hogy valóban kötött fogadásokat labdarúgó mérkőzésekre, azonban nem a jelenlegi vagy a korábbi klubjai összecsapásaira (szerk. Fagioli eleddig a Juventus Next Gen, a Cremonese és a Juventus felnőtt csapataiban lépett pályára).

A milánói székhelyű napilap állítása szerint a játékos érdekképviseletét ellátó ügyvédek ügyfelük „szerencsejáték függőségére” alapozhatják majd a védelmet, azt állítva, hogy a középpályást fiatal kora óta vonzotta a fogadás és a póker.