Allegri:„ A labdarúgás nem egy egzakt tudomány!”

massimiliano-allegri.jpegA Juventus vasárnap nem sokkal ebéd után a Genoa együttesét fogadja hazai pályán, hogy a Napoli elleni vereséget, valamint az Atalanta ellenében megszerzett egy pontot követően újra visszatérhessen a győztes útra. Ennek apropóján a mester megtartotta a már szokásosnak mondható sajtótájékoztatóját, melyen kitért a csapat elmúlt napjaira, a problémákra, a Klubvilágbajnokságra, és természetesen az összeállítást érintő kérdésekre is felelt.

„A csapat jól dolgozott az elmúlt héten, megfelelő állapotban vagyunk, azonban nem feledkezhetünk meg arról a helyzetről, amiben jelenleg tartózkodunk. Ritiro? A keddi napon döntöttem róla, beszéltem erről a srácokkal, és mindenki bent maradt további egy estét. Tisztában vagyunk a holnapi meccs fontosságával, ennek ellenére nincs szükség arra, hogy többet lássanak bele, mint amennyi valójában benne van.” – kezdte a nyilatkozatát General Max.

„Elbeszélgettem a srácokkal, miután közösen döntöttünk arról, hogy maradunk bent egy plusz éjszakát. Vissza kell térnünk arra a győztes útra, amiről nagyjából egy hónappal ezelőtt letértünk. A holnapi összecsapás mindenki számára döntő fontosságú lesz, a szurkolók eddig is rengeteget segítettek nekünk a stadionban, és reményeim szerint nem lesz ez másként ebben a szokatlan vasárnapi időpontban sem. Még mindig nem értük el a céljainkat, előttünk van még a Bajnokok Ligája kvalifikáció, valamint a Coppa Italia elődöntője is.”

„A múlt hétvégén elért döntetlen után azt mondtam, hogy hoztunk egy pontot a Bologna csapatán. Hogy adott esetben ugyanezt mondanám-e? Múlt vasárnap, akkor, abban a helyzetben, tudva, hogy milyen nehéz időszakon megyünk keresztül, a pontszerzés jó eredménynek számít, főleg mivel alapvetően jó mérkőzést tudhattunk magunk mögött. Ettől függetlenül a győzelemre kell törekedünk holnap, mint egyébként minden összecsapáson is, hogy visszatérhessünk a megfelelő útra.

Paradox módon bár nem engedünk sok lehetőséget az ellenfeleink számára, mégis számos gólt kaptunk az elmúlt hetekben. Minden szezonban vannak olyan pillanatok, amikor figyelmetlenségből, akár az első vagy második helyzetből gólt kapunk, de ettől még nem feledkezhetünk meg a részletekről. Tovább kell dolgozunk és fejlődnünk, óvatosabbnak kell lennünk a védekezési fázisban. Úgy egyénileg, mind csapatszinten.

A labdarúgás nem egy egzakt tudomány. A szezon elején agresszíven álltunk a mérkőzésekhez, mentünk előre és ennek ellenére kevesebb gólt kaptunk. Vannak összecsapások, melyeken a második félidőben te szerzel találatot, míg az elsőben meg te kapsz. Mostanában minden a feje tetejére állt. Sokkal nagyobb rendszerességet és egységességet kell beletennünk a játék labda nélküli fázisába. Főleg azokban a fázisokban, amikor nagyobb kockázatot vállalva megyünk előre. Tegnap délután egy két és fél órás edzést vezényeltünk le a srácoknak, a zuhanyzás után pedig közösen elköltöttünk egy tartalmas vacsorát. Ma reggel folytatódott a munka, labdás gyakorlatokat végezve, de főleg videóelemzéseket tartottunk, egyénileg és csapat szinten is. Mindenki magáénak érezte a felelősséget, és ez így van rendjén.”

„A Klubvilágbajnokságra történő kijutás a klub utóbbi években mutatott remek munkájának eredménye. Hogy a következő szezonra is maradok-e én a vezetőedző? Még mindig hátravan egy év a szerződésemből, nyugodt vagyok a témával kapcsolatban. Továbbra is csak annyit tudok mondani, hogy jelenleg is hatalmas fokú koncentráció van jelen a csapatnál, mert az idei évre megcélzott sportszakmai eredményeket még mindig nem értük el. A Napoli kiesésével a 2025 nyarán megrendezésre kerülő új tornára bár kijutottunk, ami alapvetően egy jó tapasztalatszerzési lehetőség a számunkra, a fő cél még mindig a Bajnokok Ligájába való visszatérés. Ennek elérése érdekében lépésről lépésre, meccsről meccsre kell haladnunk és május 25.-én úgy kell zárnunk a most futó évadot, hogy ennek megfelelő helyen állunk a tabellán.”

„A tegnapi edzésen Milik kisebb problémákba ütközött, és ez folytatódott a mai reggelen is. Vizsgálatok után kaphatunk tisztább képet. Nem aggódok, mert így is a csapat rendelkezésére áll Kean, Chiesa, Vlahovic és Yildiz is. Többé, kevésbé azonban mindenki elérhető lesz. Perin felépült, ahogy De Sciglio is, azonban Rabiot bár a csapattal is dolgozott már a héten, egy teljes mérkőzés még nincs a lábában. Yildiz az utóbbi időben kevesebb szerepet kapott, 2-3 mérkőzés után úgy láttam, mintha kicsit visszaesett volna, Chiesa ellenben kezd visszatérni korábbi formájához. Kenan előtt ettől függetlenül hatalmas jövő áll, de még sokat kell fejlődnie, nekünk pedig ehhez biztosítani kell a megfelelő hátteret. Kostic minden valószínűség szerint holnap játszani fog. Az utóbbi két meccsen a kimaradása taktikai jellegű döntés volt. Muszáj gondolnom minden játékosomra, tűzben kell tartani őket, és fenntartani a kellő motivációt.” – zárta gondolatait Allegri.