Vizsgálat indult a Juve vezetősége ellen

suarez_atletico_madrid.jpgA perugiai ügyészség megerősítette a hírt, miszerint a Bianconeri vezetősége egészen a legfelsőbb szintekig vitte el Luis Suaréz ügyét, hogy minél hamarabb megkaphassa az olasz állampolgárságot, ezért több vizsgálat fog indulni a csapat háza táján.

Beszámolók szeirint az olasz hatóságok nyomozni fognak, hogy felmerült-e bármiféle további törvénysértés, vagy szabálytalanság a szeptemberi állampolgársági teszten.

A város ügyészsége pénteken nyilatkozatot tett az ügy kapcsán, miszerint több egyetemi rektort is eltiltottak a közhivatalból, indokolatlan haszonszerzésre, és a többszörös ideológiai hamisításra irányuló hivatali titok nyilvánosságra hozatalának bűncselekmény vádja miatt, köztük az intézmény vezérigazgatójára, Simone Olivierire is ez a sors várt.

"Kiderült, hogy a teszt tartalma előre közölve lett a játékossal, annak érdekében, hogy meghatározott pontszámot érjen el, hogy megfeleljen az átigazolási szabályoknak és követelményeknek, hogy a  Bianconeri vezetősége pozitív fényben tűnjön fel"  – olvasható az ügyészség nyilatkozatából.

"A nyomozás segített velünk megértetni, hogyan vihette el a legfelsőbb szintekig a felgyorsított állampolgársági elismerést 2020 szeptember első napjaiban.  Ez egy új bűnözési formát vethet fel személyes keretekben, nem pedig egyetemes intézményi szinten."

A Juventus ügyvédje, Maria Turco úgy nyilatkozott, hogy nem volt semmiféle egyeztetés a klub vezetősége, és az egyetemi dolgozók között, ám a napokban nyilvánosságra került egy telefonbeszélgetés, ami viszont cáfolja ezt az állítást.

Friss értesülések szerint a FIGC is elkezdett vizsgálódni a Juventus vezetőségénél, ami akkor is folytatódni fog, ha együtt is működnek a perugiai ügyészséggel.
A csapat ügyvédjei az ügy során minden alkalommal kijelentették, hogy az egyetem rektoraitól mindig tájékoztatást kértek arról, hogy zajlik ennek az állampolgársági tesztnek a folyamata, ám mivel túl sok információt nem kaptak erről, elvetették a Barcelona egykori támadójának megszerzésére szőtt elképzeléseket.
A legutóbbi hírek szerint, ha ítélet születik, akkor a pénzbüntetéstől kezdve akár ki is zárhatják az Öreg Hölgyet a Serie A-ból. 
A fekete-fehér klub hivatalos közleménye megerősíti a fenti értesüléseket, azonban leszögezi, hogy a végsőkig hisz az ügy tisztaságában,
"A Juventus F.C megerősíti a hírt, miszerint a mai nap folyamán Fabio Paraticit értesítették a védelemhez való jogának információiról, a perugai ügyészség pedig a Btk.371 bekezdése szerint emel vádat a torinói klub ellen.
A klub határozottan kiemelt figyelmet fordít Paratici munkájának helyességére, és bízik abban, hogy a folyamatban lévő vizsgálatok észszerű határidőn belül segítik tisztázni álláspontját."
Mint ismeretes, végül Luis Suárez ingyen az Atlético Madridhoz igazolt, amely együttes színeiben eddig hat meccsen öt gólt és egy gólpasszt szerzett a La Ligában, míg a Bajnokok Ligájában eddig három mérkőzésen jutott szerephez, ám eredményes nem tudott lenni.