Cristiano Ronaldo kitart a követelései mellett

ronaldo.jpgCristiano Ronaldo folytatja jogi csatáját korábbi klubjával, a Juventusszal a 19,5 millió eurónyi elmaradt bér miatt, és április végére várható döntés. A vita azóta tart, hogy 2021 augusztusában elhagyta Torinót, hogy visszatérjen a Manchester Unitedhez, és a korábbi Aranylabdás játékos ragaszkodik ahhoz, hogy még mindig 19,5 millió eurónyi bérrel tartozik neki a torinói alakulat.

Abban az időszakban, amikor a labdarúgás gyakorlatilag leállt, a klub megállapodott az összes játékossal és alkalmazottal, hogy lemondanak négy havi bérről, hogy mindenki átvészelje a válságot. Sokan közülük később bevallották, hogy megegyeztek abban, hogy ezeket a béreket végül más záradékok révén és a következő szezonokban kifizetik.

A Juve azt állítja, hogy a Manchester Unitedhez való átigazolásának befejezésekor, az átigazolási piac zárásának utolsó napján elkapkodott transzfer lezárásakor lemondott a kintlévőségek jogáról. Egészen pontosan a klub illetékesei azzal érvelnek, hogy a híres levelet, amelyben megállapodtak a bérek elosztásáról, Cristiano Ronaldo valójában soha nem írta alá, így szerződésként nincs jogalapja; valamint a távozásakor aláírt egy lemondó nyilatkozatot, amelyben megerősítette, hogy a Juventus nem tartozik neki semmilyen kifizetetlen összeggel.

Ronaldo 2023 júniusában kérte a döntőbíráskodást, és a Calcio e Finanza megvizsgálta a dokumentációt, amely megerősítette, hogy február 5-én újabb meghallgatásra került sor.

A Collegio Arbitrale bíróság várhatóan április 22-ig hozza meg ítéletét.

A Juventus ügyvédei kitartanak amellett, hogy "a klub megalapozatlannak tartja a korábbi játékos követeléseit", és annyira biztosak benne, hogy nem is tettek félre extra pénzeket arra az esetre, ha elveszítenék az ügyet.