FRISSÍTVE - Hivatalos: Cristiano Ronaldo megnyerte a pert

ronaldo_1.jpgA Juventus elvesztette a döntőbírósági pert egykori klasszisával, Cristiano Ronaldóval szemben, így hivatalosan közel 10 millió euróval, plusz kamatokkal tartozik a portugál csatárnak.

A portugál válogatott Cristiano Ronaldo megnyerte a pert korábbi klubja, a Juventus ellen. Mint arról a La Gazzetta dello Sport újságírónője, Fabiana Della Valle beszámolt, a bíróság szerdán úgy döntött, hogy a Bianconeri 9,7 millió euróval, és a kamatokkal tartozik egykori játékosának.

Ronaldo a COVID-19-es járvány idején végrehajtott két fizetési manőver miatt 19,5 millió eurónyi elmaradt bér miatt indított jogi csatát korábbi klubja ellen.

A Juventus magánmegállapodásokat kötött Ronaldóval és más labdarúgókkal, elhalasztva a fizetésük kiutalását, de a klub nem tájékoztatta a FIGC-t, és a manővereket sem jelentette a pénzügyi kimutatásaiban. A bíróság azonban úgy döntött, hogy Ronaldo és a Juventus közös felelősséggel tartozik, így a Bianconerinek csak a 19,5 millió eurós elmaradt fizetés felét, valamint a kamatokat kell megfizetnie.

FRISSÍTÉS 2024.04.18. 8:14 :

A Juventus tisztázta, hogy az úgynevezett fizetési manőverekkel kapcsolatos vizsgálatok során előkerült "Ronaldo-papír" nem volt kötelező érvényű, és felülvizsgálja a döntőbizottság döntését.

A Serie A gigásza szerda este hivatalos közleményt adott ki, miután egy választott bíróság úgy döntött, hogy a klubnak közel 10 millió eurót, plusz kamatokat kell fizetnie korábbi támadójának, Cristiano Ronaldónak, miután a bíróság a javára döntött.

Ronaldo 2021-ben 19,5 millió eurónyi elmaradt fizetéssel távozott Torinóból, és azt akarta, hogy az összeget teljes egészében fizessék vissza.

„A Juventus Football Club S.p.A. ("Juventus" vagy a "Társaság") bejelenti, hogy a Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro ("volt regisztrált játékos") által a Társaság ellen indított választottbírósági eljárásra hivatkozva a mai napon a választottbíróság továbbította a feleknek a jogvitával kapcsolatos döntését" - közölte a Serie A gigásza.

„A döntőbizottság a többség által hozott határozattal megállapította a volt regisztrált játékos 2020-21-es sportszezonra vonatkozó kompenzációcsökkentési megállapodásának érvényességét, és elismerte a felek között létrejött kiegészítő megállapodás hiányát, így megállapította, hogy az úgynevezett "Ronaldo-papír" ("carta Ronaldo") nem rendelkezik kötelező erővel; így a döntőbizottság elutasította a volt regisztrált játékos kérelmeit a kártérítés csökkentéséről szóló megállapodás érvénytelenségére, és a kiegészítő megállapodás teljesítésére vonatkozóan. Továbbá elutasította a kártalanítás-csökkentési megállapodás érvénytelenítésére vonatkozó kérelmet is, elismerve a társaság csalásának hiányát, amelynek magatartása nem befolyásolta a korábbi bejegyzett játékos hajlandóságát a szerződés megkötésére a kártalanítás-csökkentési megállapodásra. Részben helyt adtak a korábbi bejegyzett játékosnak, megállapítva a Juventusnak a tárgyalások meghiúsulásából eredő szerződés előtti felelősségét, és az alperest körülbelül 9,8 millió euró összeg megfizetésére kötelezték (ami a korábbi bejegyzett játékos által kért körülbelül 19,6 millió euró összeg felének felel meg).

A Társaság - szintén jogi képviselője támogatásával - felülvizsgálja a választottbíróság által hozott döntést, fenntartva minden értékelést és kezdeményezést jogai megőrzése érdekében". – áll a klub hivatalos közleményében

Mit jelent a Juventus közleménye

A Juventus szerint a Cristiano Ronaldóval kötött magánmegállapodások nem voltak kötelező érvényűek, ezért a döntőbíróság elutasította a játékos kérését, hogy töröljék a kártérítés csökkentését és teljesítsék a kiegészítő megállapodást. Ugyanakkor a bíróság megállapította a Juventus "szerződés előtti felelősségét" is, ami azt jelenti, hogy a klubnak közel 10 millió eurót kell fizetnie volt sztárjának.

A klubnál azt is sugallják, hogy ezzel még nincs vége a történetnek, mivel most felülvizsgálják a döntőbizottság döntését, és nem zárják ki, hogy kezdeményezést tesznek jogaik megőrzése érdekében.