Bonucci tudhatott Fagioli botrányban érintettségéről

bonucci2.jpgTöbb forrás is arról számol be, hogy az Union Berlin védője, a Juventus egykori csapatkapitánya tudomással bírt volt csapattársának fogadási szenvedély-betegségéről, ami miatt a 36 esztendős játékos maga is komoly bajba keveredhet.

A legfrissebb hírek szerint Fagioli már hónapokkal ezelőtt elismerte szerencsejáték-függőségét, és erről augusztusban tájekoztatta a Juventust es az illetékes hatóságokat is, jóval azelőtt, hogy Corona kiszivárogtatta volna a nevét a sajtóban.

A nyomozások során a játékos kénytelen volt átadni a telefonját a vizsgálatot végző hatóságoknak, melyből kiderült, hogy néhány korábbi csapattársa tudhatott erről az egész helyzetről.

A La Repubblica jelentése szerint a telefonból kinyert adatok alapján Bonucci mellett még legalább egy csapattárs is tudomással bírt a szituáció kapcsán, azonban arról nincsenek információk, hogy magában a fogadásokban is érintettek lehetnek-e.

A jelentési kötelezettség elmulasztása azonban a távozása ellenére is még komoly gondot okozhat az Európa Bajnok védőnek, ugyanis a játékosoknak kötelességük értesíteni a szövetségi ügyészséget, ha tudomásukra jut, hogy egy játékostársuk illegális fogadásban keveredett, vagy ilyesmire készül.

Fagioli mindeközben a hírek szerint vádalkut köthet, mely következtében - annak tényét figyelembe véve, hogy tettét elismerte és ezt saját maga jelentette is - a három éves eltiltás akár több, mint a felére is csökkenhet.