Agresti: "A Juve hamarosan döntést fog hozni Pogba kapcsán"

pogba_blonde.jpgA Juventusszal kapcsolatos ügyekben igencsak szakavatottnak számító olasz újságíró, Romeo Agresti a napokban hosszabban beszélt Paul Pogba helyzetéről, mivel mint ismert, a doppingellenes bíróság a múlt héten négy éves eltiltást szabott ki a franciára tiltott szerhasználat miatt, s bár a középpályás bejelentette, hogy fellebbezni fog az ítélettel szemben, korántsem biztos, hogy a lausanne-i Sportdöntőbíróság kedvező elbírálásban részesíti majd a beadványt. 

"Teljesen normális, hogy a Juventus drukkerei már most Paul Pogba esetleges szerződésbontásával foglalkoznak, ám meg kell várnunk a folyamat végleges és teljeskörű lezárulását, ami összességében véve nagyjából 6-7 hónapig tarthat majd. Ezen kívül figyelembe kell venni a növekedési rendeletet is, hiszen ennek előírásai ugyancsak hatással lehetnek a későbbi fejleményekre" – fogalmazott Agresti egy YouTube-videóban. 

"Pogba jelen pillanatban havi 2000 eurót keres, miután a Juventus az eltiltást követően azonnal csökkentette fizetését a helyzet tisztázódásáig. A futballista ittléte ekképp gyakorlatilag nincs hatással a klub költségvetésére, ami mindenképpen pozitívumnak számít. Személy szerint meglepett, hogy a francia négy éves eltiltást kapott, mivel a magam részéről maximum két éves büntetésre számítottam. 

Ami az Öreg Hölgyet illeti, a vezetőség a kötelező körökön kívül nem igazán foglalkozik a helyzettel. Az az általános vélekedés, hogy a fejesek elengedték a szituációt, és végső soron Pogbát is, azonban Torinóban mindenki nagyon csalódott a fejlemények miatt, hiszen az illetékesek rengeteg időt és energiát fordítottak a középpályás visszacsábítására, s még több pénzt fektettek belé. 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a futballista jogi csapata nem végzett jó munkát az eljárás során, hiszen a visszajelzések alapján az általa alkalmazott ügyvédek igencsak amatőr módon látták el Paul képviseletét. A magam részéről csak sajnálattal tudok tekinteni a történtekre, hiszen egy hasonló szituáció minden labdarúgó számára nagyon nehéz lenne. 

Pogba kontraktusával, valamint annak esetleges felbontásával kapcsolatban biztosan nem merülnek majd fel problémák, ugyanakkor a játékosnak előbb be kell nyújtania fellebbezését a lausanne-i Sportdöntőbíróságra. Az ítélet megszületését követően a Juventus gyorsan meg fogja hozni döntését a játékos kapcsán, ebben egészen biztosak lehetünk" – összegzett a szakíró.