Branchini:„Hogyan is ne lennének elégedettek Allegri munkájával?”

branchini.jpgGiovanni Branchini, Massimiliano Allegri ügynöke próbálta a sajtóban azt sugallni, hogy a toszkán taktikus maradni fog a Juventus élén, de elismerte, hogy a körülményeket figyelembe véve igazából bármi megtörténhet.

Az 56 éves olasz szakember több, mint két és fél évvel ezelőtt foglalta el újra a Bianconeri kispadját, de második regnálása egészen másként alakul, mint az első időszak. Míg kezdetben trófeát trófeára halmozott Torinóban, most leginkább a pályán kívüli problémák játékosokra gyakorolt hatásaival kell megküzdenie.

A nehézségekkel és kritikákkal teli időszak ellenére Allegri az elmúlt két és fél évben számos pozitívumot tudott felmutatni, gondosan manőverezett a különböző akadályok között, számos ifjúsági szektorban nevelkedett labdarúgót integrált a csapatába, mint például Fabio Miretti vagy Samuel Iling-Junior.

A Napoli elleni összecsapás előtt megtartott szokásos sajtótájékoztatón az edző maga is kitért a jövőjével kapcsolatos kérdésekre, egyértelművé téve, hogy a szezon végéig nem fog döntés születni ebben a kérdésben.

A Radio Deejay-nek nyilatkozott a mester ügynöke, Branchini, akit leginkább pártfogoltja jövőjével kapcsolatban kérdeztek, hogy marad-e a következő szezonban is a Juventusnál:

„Szerintem igen. Bár a távozás is lehetséges forgatókönyv, meglátjuk, mik lesznek a klub elképzelései, de ezzel a tulajdonosi körrel én semmit nem tartok lehetetlennek.

Élő szerződése van, és számtalan alkalommal bizonyította elkötelezettségét és hűségét a klub iránt. Általában akkor váltasz edzőt, ha a teljesítményével nem vagy elégedett. Azonban egészen egyszerűen nem látom azt, hogy miért is ne lennének elégedettek Allegrivel.”