Tudor álma a Juventus lenne?

tudor_juve.jpgAz ismert olasz transzferguru, Fabrizio Romano a tegnap kora délutáni órákban kijelentette, hogy az Olympique Marseille mestere, a több más forrás szerint a Juventus által is figyelt Igor Tudor személyes döntéséből fakadóan el fogja hagyni a francia klubot, ami egyébként szerette volna megtartani őt, ám a tréner hajthatatlannak bizonyult, s mindenképpen szeretett volna búcsút inteni a kikötővárosiaknak, amit később, egy sajtótájékoztató keretein belül meg is indokolt. 

"Megtiszteltetés volt számomra, hogy az elmúlt idényben egy ilyen nagyszerű klubnál dolgozhattam, s hogy ennek a családnak a tagja lehettem, megismerkedve a csapat szurkolóival, továbbá ezzel a fantasztikus várossal. Magánéleti és szakmai szempontok miatt azonban úgy döntöttem, hogy elhagyom a Marseille-t, mivel egy év itt olyan, mintha két-három szezont húznék le egy másik alakulatnál. A határozatot teljes nyugalommal hoztam meg, hiszen egy ideje már erősen gondolkodtam a váltáson. A részletek most nem számítanak, mivel egyedül azon érzések a lényegesek, amik bennem vannak" – fogalmazott a horvát szakvezető. 

A kékmezes gárda elnöke, Pablo Longoria ezt követően arról beszélt, hogy maximálisan tiszteletben tartják az edző döntését, melyet azonban nehéz szívvel vettek tudomásul, mivel rendkívül elégedettek a Tudor által végzett munkával, ami miatt köszönettel tartoznak neki. Bár Tudor távozását csak most jelentették be a nyilvánosság előtt, az elmúlt napokban folyamatosan a levegőben lógott a szakember búcsújának lehetősége, miután Nicolò Schira szerint a balkáni mester már március óta fontolgatta az elválást, a Juventus pedig már napokkal ezelőtt felvette a kapcsolatot a tréner ügynökeivel, hogy kipuhatolják az előtte álló lehetőségeket, illetve a fejében megfogalmazódó terveket. 

Schira híreinek értelmében Tudor komoly célponttá válhat az Öreg Hölgynél, amennyiben a klub úgy dönt, hogy meneszti Massimiliano Allegrit, s bár Gianluca Di Marzio szerint a szakvezető mindeddig egyetlen csapattól sem kapott konkrét ajánlatot, Fabrizio Romano kijelentette, hogy a negyvenöt esztendős edző új élményekre vágyik, s lényegében ezért döntött a váltás mellett, miközben egyes olasz klubok élénk érdeklődést mutatnak iránta. 

Alfredo Pedullà úgy tudja, hogy Tudor álma egyértelműen a Bianconerihez való csatlakozás lenne, ahol a 2020/2021-es évadban egyébként már dolgozhatott Andrea Pirlo másodedzőjeként, azonban az újságíró szerint az egykori védőnek jelenleg még várnia kell a torinói kispadra, tekintettel arra, hogy Allegri egyelőre mereven ragaszkodik pozíciójához, amit azt Schira is kifejtette a tegnapi nap folyamán. 

Utóbbi forrás azt fejtegette, hogy a Zebrák vezetősége várhatóan a jövő hét folyamán találkozik majd General Maxszal a jövő megvitatásának érdekében, amit később a Sky Sport Italia is megerősített, leszögezve, hogy a szóban forgó tárgyaláson a klub képviseletét Francesco Calvo pénzügyi igazgató fogja ellátni, aki a fejesek szándékairól és további elképzeléseiről szeretne egyeztetni a mesterrel.

Romeo Agresti ezzel párhuzamban úgy tudja, hogy az illetékesek az elmúlt hetekben a fekete-fehérek leendő sportigazgatójával, Cristiano Giuntolival is beszéltek Allegri helyzetéről, aki annak ellenére, hogy nem szeretne rossz viszonyba kerülni a klub jelenlegi alkalmazottjaival, állítólag finoman a szakvezető menesztését javasolta, tudva, hogy a Juventus felsővezetésében van egy csoport, ami egyértelműen emellett foglal állást.