Mégsem biztos Allegri jövője?

allegri_vs_empoli.jpgAz elmúlt napokban számos pletyka és hír látott napvilágot a Juventus vezetőedzőjének, Massimiliano Allegrinek jövőjével kapcsolatban, melyek többsége arról  értekezett, hogy a mester biztosan maradni fog a torinóiak kispadján, azonban a tegnap este során számos olyan értesülés érkezett, melyek szerint a helyzet korántsem ennyire biztos, miközben az Öreg Hölgyet is érdekeltségei között tudó Exor holdingvállalat feje és Andrea Agnelli unkatestvére, John Elkann sem nyilatkozott teljesen egyértelműen az ügyben. 

"A Juventus egy rendkívül nehéz pillanatban van, a pályán, illetve azon kívül is, azonban a klub a történelme során mindig kénytelen volt szembenézni kisebb-nagyobb nehézségekkel, s mindig megerősödve került ki ezekből az időszakokból. A mai nap folyamán beszéltem a csapat mesterével, Max Allegrivel, aki tudatában van annak a felelősségnek, amit történelmünk következtében kell vállalnia, s eltökélt célja, hogy az együttes a pályán vívja ki az európai kupaszereplést az elkövetkezendő két meccs során" – jelentette ki a mecénás. 

A Bianconeri ügyeit illetően általában megbízható értesülésekkel bíró Romeo Agresti ennek nyomán arról beszélt, hogy a vezetőség folyamatosa értékeli Allegri helyzetét, ezért pedig az illetékesek rosszul fejezik ki magukat, amikor arról beszélnek, hogy a mester mindenképpen a helyén marad, mivel ezt jelenleg egyáltalán nem lehet biztosra venni. A szakíró szerint amennyiben Elkann elkötelezte volna magát a tréner mellett, másképp fogalmazott volna, s nem csak a szezon utolsó két összecsapásáról ejtett volna szót a szakvezető kapcsán, a nyilatkozat fényében viszont nehéz lenne arról beszélni, hogy General Max sorsa eldöntött kérdésnek számít. 

Mirko Nicolino szerint Allegri és a Juventus egyértelműen az elválás felé halad, ugyanis a felek már korántsem elégedettek egymással, lévén, hogy a klub nehezményezi a csapat rossz eredményeit, a mester pedig a számlahamisítási ügy folyományaként kibontakozó állandó bizonytalanságot és pontlevonásokat. A forrás úgy tudja, hogy a szereplők közös útja az idény végén mindenképpen véget fog érni, Cristiano Giuntoli irányításával pedig egy új vezetőedző kinevezése kerül a fókuszba, aki azonban biztosan nem Antonio Conte lesz. 

Nicolò Schira úgy tudja, hogy Allegri és a klub pénzügyi igazgatója, Francesco Calvo között rendkívül rossz a kapcsolat, annak ellenére, hogy a szakember rendre biztosítja a trénert a klub bizalmáról a sajtó előtt, mivel Calvo elégedetlen azzal, hogy General Max két év alatt egyetlen trófeát sem tudott elhódítani a Zebrákkal, ami álláspontja szerint a jövőre nézve sem kecsegtet sok jóval. A felek között emellett az is konfliktusforrásnak számít, hogy a livornói edző inkább az U23-as együttes koordinátorát, Giovanni Mannát látná szívesen a sportigazgatói poszton, amit félig-meddig egyébként Romeo Agresti is elismert, míg a vezetőség inkább Giuntolit szeretné kinevezni a posztra. 

Agresti úgy tudja, hogy az Aurelio De Laurentiisszel kapcsolatos nehézségek ellenére a fekete-fehérek továbbra sem tettek le a nápolyi szakemberről, s nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy Giuntoli a klubhoz kerüljön, miközben a sportigazgató Schira szerint a héten fog tárgyalni a Napoli elnökével, hogy mielőbb kicsikarja tőle szerződésének felbontását. Az újságíró mindazonáltal leszögezte, hogy az Olaszország-szerte kiváló sportvezetőnek tartott szakértő érkezése nem járna együtt az eltiltását töltő Federico Cherubini távozásával, mivel az egykori igazgatónak nem lenne operatív pozíciója Torinóban, ugyanakkor a kerettel remek kapcsolatot ápol, ami elősegíti maradását is. 

Allegri lehetséges utódjáról egyelőre még csak találgatások bukkantak fel az olasz sportmédiában, azonban Agresti és Nicolino egyetértenek abban, hogy a jelölt egy kevésbé ismert tréner közül kerülhet ki, aki valószínűleg olcsóbb megoldást is jelentene a klub számára. Nicolino szerint a Monza mestere, Raffaele Palladino nem lenne opció a Zebráknál, azonban Vincenzo Italiano, Igor Tudor, vagy Ivan Jurić neve könnyedén felmerülhet, míg Agresti arról beszélt, hogy tudomása szerint Palladino, Tudor, illetve Thiago Motta is szóba kerülhet a klubnál.