Allegri:„Idő szükségeltetik ahhoz, hogy valamit felépíthess”

massimiliano-allegri.jpegVeronában újabb pontvesztés következett a Juventus számára, méghozzá úgy, hogy két alkalommal is nekik kellett az eredmény után futniuk. Ha a Milan holnap este győzelmet arat, felléphet a második helyre a Juventus elé, azok után, hogy a zebra mezesek pár hete még az Interre tapadtak. A csalódást keltő eredmény után a csapat vezetőedzője, Massimiliano Allegri a DAZN munkatársai rendelkezésére állt és adott nyilatkozatot.

„Volt három vagy négy komoly lehetőségünk a vége felé, és a labdarúgásban pont az a szép, hogy egy ilyen mérkőzést el is lehet veszíteni. Rendezni kell a sorokat, leginkább a fejekben, a tekintetünket csak és kizárólag a célra kell szegeznünk, valamint el kell kerülnünk, hogy ilyen könnyelmű gólokat ajándékozunk az ellenfélnek.” – kezdte mondandóját Allegri.

„Az Udinese ellen is volt legalább öt, de inkább hat lehetőségünk, amit sajnos nem sikerült gólra váltanunk. Ez előfordulhat, azonban az a legfontosabb, hogy ne feledjük azt a hozzáállást, ami az elmúlt négy hónapban segített szállítani az eredményeket, mely azonban most minden kétséget kizáróan nincs jelen csapatunkban.

A labdarúgásban idő szükségeltetik ahhoz, hogy valamit felépíthess, azonban lerombolni pillanatok alatt lehetséges. Így nem is lehet más dolgunk, mint összeszedni magunkat.”

„A formációváltás ellenére a Verona még mindig veszélyes ellentámadásokat vezetett, mi pedig nem tettünk semmit annak érdekében, hogy ezeket megakadályozzuk. Az első félidőben számos technikai hibát vétettünk. Azonban sokkal inkább aggasztanak a körülmények, melyekkel eddig nem kellett foglalkozunk. A ma megszerzett egy ponttal le kell ráznunk magunkról az utóbbi három meccs rosszabb szériáját.”

„Amíg jól mentek a dolgok és jöttek az eredmények, jól éreztük magunkat, azonban a labdarúgásnak akadnak kiszámíthatatlan pillanatai és most már tisztán látszik, hogy az Empoli elleni döntetlen pont egy ilyen volt. Nem szabad azt feltételeznünk, hogy már elértük a szezon elején megfogalmazott célunkat, a Bajnokok Ligáját, így amíg ezt matematikailag nem biztosítjuk be, a figyelmünk sem lankadhat, és keményen kell dolgozunk ezért.”

„Az utóbbi időkben, ha az ellenfél eljut a kapunkig, olyan érzése van az embernek, hogy bármilyen helyzetből képes gólt szerezni és ez nincs jól.

Ez nem a választott formációtól függ, folyamatosan mozogni, futni kell és keményen, egy csapatként játszani, azonban jelenleg túlságosan szétszakadtak a csapatrészeink és ezzel mérhetetlenül megkönnyítjük az ellenfeleink dolgát.”

„Az utolsó négy mérkőzésen két pontot szereztünk, így most kénytelenek vagyunk megállni egy kicsit, a fékre lépni, és ha szükséges elölről kezdeni a dolgokat. Közeleg a Coppa Italia elődöntője, így rendezni kell a gondolatainkat, mert egyik pillanatról a másikra nem lehet formába lendülni, ez nem egy kapcsoló, ez nem így működik.

A csapat keményen dolgozik, megfelelően reagál a pályán és jó teljesítménnyel rukkol elő, azonban ez jelen pillanatban sajnos nem elég a győzelemhez.” – zárta a gondolatait General Max.