Galeone: "Max elégedett a fiatalokkal, főként Yıldızzel"

galeone.jpgA Juventus idegenbeli, 0:3-as végeredménnyel, és 3 ponttal távozott a vasárnapi, Udinese elleni mérkőzést követően. A találkozó az első félidőben egészen szép játékot hozott a szurkolók számára, és gyakorlatilag már ott ki is alakult a végeredmény, Federico Chiesa, Dušan Vlahović, valamint Adrien Rabiot találatainak köszönhetően. Az összecsapás után  Giovanni Galeone, Max Allegri mentora a Tuttosport újságíróinak adott egy rövid interjút.

Barátjával, Massimiliano Allegrivel még a nyári felkészülési időszakban találkozott személyesen, ahol az egykori mentor úgy ítélte meg, hogy General Max friss lendülettel, és lelkesen készült az új szezonra.

"Már azelőtt rájöttem, hogy jó úton jár, mielőtt beszélgetni kezdtem volna vele: nagyon nyugodtan, és remek fizikai állapotban jelent meg, ezek is jelek. Max lelkessé vált attól, ahogyan a csapat nyáron dolgozott, és attól a hajlandóságtól, amit az összes játékos mutatott. Nagyon jó véleménnyel van a csapat fiataljairól. Különösen Kenan Yıldız győzte meg, többek között azzal, hogy a kora ellenére már ebben a szezonban is nagyon jó teljesítményt tud nyújtani."

A sajtó igencsak hangos volt a Zebrák Domenico Berardira irányuló átigazolási terveitől, mely szál azonban egy ideje látszólag elhalt. Ezzel kapcsolatban az olasz játékos jelenlegi együttesének vezérigazgatója, Giovanni Carnevali sem épp szép üzenetet küldött a Zebráknak. A labdarúgóval kapcsolatos eseményeket így kommentálta Galeone:

"Én rendkívül sajnálom, hogy a Domenico Berardi megszerzésére indított művelet elhalványulni látszik. Tudom, hogy Allegri mennyire nagyra értékelte őt évek óta, és biztos vagyok benne, hogy Berardi a szurkolókat is szórakoztatta volna."

"Láttam néhány nagyon érdekes támadást, Cambiaso minősége és rugalmassága a bal oldalon több megoldást is lehetővé tett. Azonban egy Max-féle csapattól nem vártam volna olyan visszaesést, amivel ennyi esélyt engednek az ellenfélnek. Ha a védekezési fázison is javítani fognak, akkor lesz beleszólásuk a Scudettóért folyó versenybe is, mivel az európai színtéren idén nem szerepelnek" – folytatta mondandóját a 2023/24-es szezon Udinese elleni, debütáló meccséről szólva, majd a szezon végkimenetével kapcsolatos tippjét is megosztotta az olvasóközönséggel: 

"Az aranyérmet szerintem a Napolival és a két milánói csapattal szemben lesz szükséges kivívni, így mondhatni a már megszokott alakulatok között dől majd el a dobogó végső elrendeződése, míg a Roma és az Atalanta egy lépéssel lemaradva követik ezen csapatokat."

"A Fiorentinára pedig kifejezetten kíváncsi vagyok, mivel Arthur a prototípusa az Olaszországban remekül helytálló játékosoknak" – zárta végül szavait a brazil középpályás Lilákhoz történt igazolása kapcsán az olasz szakember.