Ancelotti: "A Juventus a Scudetto esélyesei között van"

image_2023-08-23_194940246.pngCarlo Ancelotti, a Real Madrid szakvezetője nemrég interjút adott a Radio Serie A-nak, melyben röviden mesélt az edzőlét kihívásairól, illetve kifejtette véleményét arról, mely csapatok esélyesek az olasz bajnoki címre a szezon végeztével, illetve megemlékezett Silvio Berlusconiról, valamint a nemrég elhunyt nagy tiszteletnek örvendő edzőről, Carlo Mazzonéról is.

"Még mindig élvezem az edzősködést, élvezem, hogy napról napra edző lehetek, hogy új megoldásokat találok a csapat számára, illetve, hogy a játékosokkal lehetek. Minden évben vannak új dolgok, amelyeket be lehet vinni a csapatba. Egy dolog, ami évről évre változik, az a kor, de egyébként minden marad a régiben. Igaz, hogy a futball is változott 1995 óta, de ez arra ösztönöz, hogy naprakész maradjak, hogy új ötleteket találjak, és ezeket beépítsem a csapatba" – kezdte interjúját Ancelotti.

A beszélgetés folytatásában Ancelotti kitért arra is, hogy négy csapatot tart esélyesnek a bajnoki címre, melyek között a Juventus is ott szerepel. "Spanyolországban a Serie A mindig is nagyon népszerű bajnokság volt, mert annyi fontos csapat van. Többen követik, mint a Premier League-et. A Scudetto? Négy csapat van az esélyesek között: Napoli, Milan, Inter és a Juventus. Közvetlenül mögöttük pedig ott van a Roma, a Lazio, az Atalanta és a Fiorentina. Idén a Juventus – akivel az Egyesült Államokban találkoztunk – azzal, hogy nem szerepel európai kupasorozatban, veszélyes csapat lehet. A Roma élvonalbeli játékosokat igazolt, de Európában helytállni nehéz feladat. Hosszú távú projektre van szükség, mivel jelenleg nem tudnak gazdaságilag versenyezni a nagy klubokkal."

Meglepte a Napoli Scudettója? "A Napoli erős generációváltást hajtott végre, sikerült fontos játékosokat vásárolni, különösen Európa egyik legerősebb csatárát, Osimhent. És ez a radikális változás lehetővé tette számukra a győzelmet'.

Nem sokkal később Ancelotti a néhai Berlusconiról is ejtett néhány szót, akivel nagyon szorosan együtt dolgozott a Rossoneri két időszakában. "Ő egy újító volt. Mindig nagyszerű ötletei voltak, és képes volt azokat a gyakorlatban is megvalósítani, még a futballban is. Tudta, hogy mit akar, és nagyon jól megtervezte. Mazzonéval soha nem volt közvetlen kapcsolatom, de mindig nagyszerű kép él bennem róla. Egy ikonikus, egyenes és őszinte ember, aki valami újat hozott az edzői szerepkörbe."