Mancini: "A Juve egyértelműen erősödött"

roberto-mancini.jpgAz olasz válogatott szövetsége kapitánya, Roberto Mancini a mai napon rövidebb, ám annál érdekesebb nyilatkozatot adott az itáliai médiának, melyben egyebek mellett a Juventus idei mercatójáról, s erősödéséről beszélt, kijelentve, hogy Federico Gatti nagyszerű igazolást jelent a Bianconeri számára, ahogy Ángel Di María is megállja majd a helyét az alakulatnál. 

"Természetesen valahol szégyen, hogy a bajnokság legjobb labdarúgói időről-időre elhagyják a Serie A-t, azonban minél jobban szerepelnek nálunk, annál jobbat tesznek a ligának, azzal pedig, hogy a különböző nemzeti pontvadászatok rangsorában előttünk állnak bizonyos sorozatok, elszívva ezzel előlünk a legjobbakat, nem igazán tudunk mit kezdeni. Kalidou Koulibaly nem túlzottan ifjú, viszont a világ egyik legkiemelkedőbb belső védője, míg Matthijs de Ligt fiatalon érkezett Olaszországba, s fiatalon is hagyta el a Juventust. Reméljük, hogy néhány olasz játékos idővel képes lesz felérni az ő szintjükre" – szögezte le az Il Giornale számára. 

"Alapvetően optimista vagyok a jövőt illetően, ám ne felejtsük el, hogy az olasz futball idén elvesztette Giorgio Chiellinit is, aki az elmúlt húsz év egyik legnagyobb mestere volt. Leo Bonucci sem fiatal már, azonban a Bianconeri legendás párosát új nevek követik majd, például a mindössze tizennyolc esztendős Giorgio Scalvini, aki kora ellenére már most rendkívül erős, s egy napon fantasztikus középhátvéddé válhat, vagy Federico Gatti, akit annak ellenére is kiváló igazolásnak vélek, hogy huszonnégy éves, s még sosem játszott a Serie A-ban. A védők mellett Filippo Ranocchiát emelném ki a fiatalok közül, aki szintén nagy fejlődésen fog keresztülmenni az elkövetkezendő időszakban. 

Ha veterán labdarúgók igazolnak az olasz ligába, az visszavetheti a fiatalok teljesítményét, hiszen félő, hogy ekképp nem kapnak majd elég teret és játéklehetőséget, ugyanakkor amennyiben ezen futballisták ingyen igazolható játékosokként csatlakoznak a klubokhoz, megszerzésük nem jelenthet akkora veszteséget. Cesc Fàbregas fizikai állapotát nem ismerem, viszont Ángel Di María még bátran eltölthet néhány szezont a Serie A-ban, mely bajnokság kevésbé intenzív, mint például a Premier League, elvégre itt inkább a technikai minőség dominál, bár ezzel együtt az is nyilvánvaló, hogy már nem képviseljük azt a színvonalat, mint az 1980-as, vagy 1990-es években. 

Úgy vélem, hogy a Juventus sokat erősödött ebben az átigazolási ablakban, míg az Inter továbbra is erős maradt, s természetesen nem feledkezhetünk meg az egyre jobbá váló AC Milanról sem. Többé az a szabály sem igaz már, hogy mindig a legjobbak nyernek, ami a Bajnokok Ligáját illetően is hitet adhat az olasz csapatok számára. A legrangosabb európai kupasorozatot sosem az nyeri meg, aki előzetesen a legnagyobb favoritnak tekinthető, ekképp a mi együtteseinknek is hinnie kell a végső győzelem lehetőségében" – zárta gondolatait Mancini.