Marotta: "Csupán egy csatában győztünk, nem a háborúban"

beppe-marotta-1-scaled-e1657653795613.jpgA hétvégi, hazai sikerrel zárult Derby d’Italia után a jelenleg az Inter vezérigazgatójaként dolgozó Giuseppe Marotta a DAZN munkatársainak adott egy hosszabb nyilatkozatot, melyben kitért a Juventustól való távozására, valamint a Nerazzurrihoz történő csatlakozására, mindezek mellett pedig szót ejtett Antonio Contéról, Cristiano Ronaldóról és a bajnoki címről is.

"Annyit mondhatok csupán, hogy csak az számít, hogy egy olyan hatalmas egyesületet képviselhetek, mely mostanában tér vissza azokhoz a magasságokhoz, melyben 2010-ben volt. Nem pusztán akarnak minket, de vágynak is a klubhoz csatlakozni. Piotr Zieliński? Beszéltem Aurelio De Laurentiis elnök úrral, és tájékoztattam arról, hogy tárgyalásokat kezdeményeztünk a szabályok tiszteletben tartásával. Sportigazgatónké, Ausilioé a döntő szó, ha minden rendben halad, akkor a sorainkban tudhatjuk a játékost a következő szezonra. Ez egy olyan lehetőség, amit sportszakmai szempontból mindenképp meg kell fontolnunk" – kezdte mondandóját Marotta.

"Minden korábbi tapasztalatom a személyes fejlődésemet szolgálta. Az is, hogy a Juventusnál belekóstolhattam a győztes mentalitásba, a részletek fontosságába és abba, hogy minden probléma szinte azonnal megoldható a kellő odafigyeléssel. A jelenlegi Inter a fejlődés útján halad. Isztambulban a játékosok megtapasztalhatták, hogy mit is jelent a győzelem és a vereségben pedig megacéloztuk az elménket. A Juvénál minden ott dolgozó professzionális hozzáállása segített az én képességeim fejlődésében. Max Allegri? Az irónia a repertoárja része, de mindig öröm, ha a végén jól sülnek el a dolgok. Végül is mi a magunk útját járjuk, ők pedig a sajátjukat.

Antonio Conte jelen pillanatban az olasz labdarúgás egyik kiváló terméke, mely sok csapat számára vonzó lehet. Azt remélem, hogy van számára visszatérés a Serie A-ba, bár ez csak és kizárólag rajta múlik. De mindenképp ki kell térnünk Simone Inzaghira is. Figyelembe véve, hogy mekkora a korkülönbség közte és Allegri, valamint Conte között, azt kell, mondjam, hogy ő ennél csak jobb lehet. Személyes és emberi oldalról is kiváló szakember, csak úgy, mint a játék és a szervezettség tekintetében. És ez, ezekben az években a szurkolók nagy megelégedésére szolgál.

A búcsúm a Juventustól? Először is, számos év telt el azóta és a legnagyobb tisztelettel, de nem akarok ezzel a témával különösebbe foglalkozni. Csupán a tíz csodás évre szeretnék emlékezni. Ha a tulajdonosi kör más elképzelésekkel rendelkezik, és más stratégiát szeretne alkalmazni, akkor a távozást leszámítva nincs különösebben más út.

Mosollyal az arcomon tettem meg ezt, mert a belefektetett energiát sokszorosan kaptam vissza. A Juve a vezetőségben is fiatalítani szeretett volna és ez akkor így volt rendjén. A Cristiano Ronaldo-hadművelettel személyesen már nem értettem egyet. Nem a játékossal volt a gond, és főleg nem a kvalitásaival, de ez gazdasági szempontból egy nagyon nehezen kivitelezhető és komoly áldozatokkal járó üzlet volt. Azonban a szakításhoz végül nem ez vezetett. Szükségem volt a változásra, mert én magam is egy ciklus végére értem.

A győztesen megvívott rangadó igazából még nem jelent semmit sem. Az ezt követő nap pont ugyanolyan volt, mint az azt megelőző. Nagy elégedettséggel tölt el minket, de ettől még nem nyertünk semmit sem. Csupán egy csatában győzedelmeskedtünk, nem a háborúban" – zárta gondolatait a Juventus egykori igazgatója.