Marotta: "A Juventus versenyképessége jobb teljesítményre ösztönöz"

marotta_2.jpgAz Inter tegnapi, Monza elleni mérkőzése előtt a Nerazzurri vezérigazgatója, Beppe Marotta adott interjút az olasz média számára, melyben néhány, saját klubját érintő történés mellett szót ejtett a Juventus sikeres idényéről, valamint a bajnoki címért folyó ádáz küzdelemről is. A szakember kijelentette, hogy a Bianconeri eredményeinek letéteményese elsősorban Massimiliano Allegri, valamint szót ejtett arról is, hogy bár a Scudetto természetes cél a fekete-kékek számára, ő maga sosem tekintett csapatára egyértelmű favoritként. 

"Nehéz lenne megmondani, hogy ki a jobb csapat az Inter és a Juve közül, hiszen még csupán a szezon felén vagyunk túl, emiatt pedig nem sokat számít, hogy éppen prédák, vagy vádászok vagyunk-e. Jelen pillanatban talán inkább mi játsszuk a nyúl szerepét, s a Juventus üldöz bennünket, ám ezt csak inkább metaforaként alkalmaznám. Rengeteg kritika ér minket, ami miatt rendelkeznünk kell az ezek visszautasítására alkalmas képességekkel. Éppen úgy kell figyelmen kívül hagynunk a negatív véleményeket, ahogy a nyúl kikerüli a vadász lövéseit" – fogalmazott a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"Az a célunk, hogy minden egyes összecsapásunkat megnyerjük, ezzel megfelelve történelmi hagyományainknak. Olykor előfordul, hogy egy-egy versenysorozatban más alakulatok érnek a csúcsra, ebben az esetben pedig meg kell emelnünk a kalapunkat, s gratulálnunk kell a győzteseknek. Nem jelenthetjük ki önbizalomtól duzzadó módon, hogy biztosan a magasba emelhetjük majd a Scudettót, ám annyit leszögezhetünk, hogy a végsőkig küzdeni fogunk ennek eléréséért, s hogy egyértelműen a sikerre törekszünk. 

Az Öreg Hölgy egy kiváló mester tudhat a kispadon Massimiliano Allegri személyében, akinek hatalmas tapasztalata van. A tréner kiváló mentalitással ruházta fel keretét, akik azóta is e szellemiség mentén futballoznak. Természetesen nekünk is megvan a magunk identitása, ám vitathatatlan, hogy a Bianconeri is egyedi karakterjegyekkel rendelkezik. A torinóiak még az őket érő nehézségek dacára is rendkívül versenyképesek, aminek még jobb teljesítményre kell ösztönöznie bennünket, hiszen előfordulhat, hogy a kisebb alakulatok pontot rabolnak a nagyokból, akár a maihoz hasonló mérkőzéseken is. Nagy odafigyeléssel és folytonosan jó formát mutatva kell szerepelnünk. 

Február 4-én egy közvetlen rangadót kell majd megvívnunk a Juventus ellen, ám a szezon még ezt követően is rendkívül hosszú lesz, ennek fényében pedig nem gondolnám, hogy e találkozó eredménye döntően befolyásolja majd az évad végeredményét. Hogy Antonio Conte távozása után megkerestem-e Allegrit? Nos, úgy vélem, hogy ebben semmi különös nincs. Mikor távozik a csapatod mestere, először az alakulat nélkül álló szakemberekhez fordulsz. Max az adott pillanatban éppen elérhető volt, ám végül nem minket választott, mi pedig leigazoltuk Simone Inzaghit, akinek munkájával azóta is nagyon elégedettek vagyunk. Ettől függetlenül maximális tisztelettel gondolunk Allegrire is, aki az elmúlt évtized egyik legjobb olasz vezetőedzője" – összegzett Marotta.