Giuntoli: "Nem alkothatunk véleményt Pogba kapcsán"

giuntoli_pre_napoli.jpgA Juventus futballigazgatója, a 2023 nyarán éppen a Napoli alakulatát elhagyó Cristiano Giuntoli a két csapat tegnap esti mérkőzése előtt rövidebb nyilatkozatot adott az olasz médiának, melyben kijelentette, hogy a mérkőzés múltja és jelene miatt jelentős érzelmekkel tölti el őt, emellett pedig szót ejtett Paul Pogba gügyéről – akire a Doppingellenes Ügyészség csütörtökön négy éves eltiltást kért –, valamint Max Allegri taktikájáról, s Federico Chiesáról is. 

"Remek érzések vannak bennem, hiszen kellemes és izgalmas új helyzetből látni azokat a srácokat, akik nyolc éven át az életem és a mindennapjaim részét képezték. Örültem, hogy ma este ismét találkozhattam Victor Osimhennel és Khvicha Kvaratskheliával, ám semmi különös üdvözlés nem történt, csak köszöntem nekik, majd visszamentem a sajátjaim közé. Az élet már csak ilyen: egyik nap még itt vagy, másnap viszont már egy új állomáshelyen dolgozol. Nagyon boldog vagyok amiatt, hogy a Juventusnál lehetek, s biztos vagyok benne, hogy a jelenem mellett a jövőm is Torinóban van" – hangsúlyozta a DAZN kamerái előtt. 

"Paul Pogba kapcsán nem alkothatunk véleményt, mivel meg kell várnunk a végső ítéletet, mielőtt bármit mondanánk. Elsőként a játékos környezetével szerettünk volna beszélni, most pedig várjuk a további fejleményeket.

Az alapvető különbség a Juve és a Napoli között talán az, hogy az Öreg Hölgynek világszerte is rengeteg szurkolója és követője van, ami miatt a sajtó és a közvélemény nyomása is sokkal nagyobb. Profi szakemberekként azonban mindig az aktuális helyzetre kell összpontosítanunk, s nem törődhetünk másokkal. Igyekszünk a lehető legjobb formában kommunikálni a sajtóval, hiszen ez a munkánk, én pedig elégedett vagyok a teljesítményünkkel és a hozzáállásunkkal. 

Úgy vélem, hogy Federico Chiesa szélsőként és secunda puntaként is képes nagyszerű produkciót nyújtani, hiszen remek rugótechnikája van, s alapvetően is egy magas kvalitásokkal bíró játékos, képességeit pedig a mester maximálisan ki is használja. Bár Fede gyakran játszik visszavont csatárként, mindig balról indul meg a pálya közepe felé, amivel kissé elferdíti a mezőnyt, mivel védekezés során az egyik oldalon egy középpályásnak ki kell lépnie az ötödik védő helyére, miközben a hátsó alakzat kibővül egy fővel, ami egy 4-4-2-es hadrendet eredményez. 

Chiesa egyébként is kiváló formában van, hiszen a válogatott kötelékében és a Juventusban is nagyszerűen futballozik. Nagy öröm, hogy fizikálisan is sokkal jobban van, mint az előző évadban, ami hozzásegíti őt ahhoz, hogy poszttól függetlenül nagyobb hasznára legyen együttesünknek. Taktikánk alapján néha persze mi is passzívan játszunk, s átengedjük a teret az ellenfeleknek. A Monza ellen például tökéletesek voltunk az első játékrészben, s igen magasan tartottuk a sorainkat, ami azt eredményezte, hogy a labdával is magasan futballoztunk, nagy nyomást helyezve a szemben álló csapatra. 

Úgy látom, hogy egyre hangsúlyosabb jelenlétünk van a pályán, kiváltképp az ellenfél térfelén és a büntetőterület környékén, ami azt bizonyítja, hogy jelentős fejlődési ívet jártunk be. Ez persze többek között az általunk megszerzett pontokból is leszűrhető, mi viszont szeretnénk két lábbal a földön maradni, ahogy azt a mester is elmondta a minap. Korai lenne bármiféle elvárást megfogalmazni a srácokkal szemben. Higgadtnak kell maradnunk, s egyszerre csak egy mérkőzéssel szabad foglalkoznunk. Arra törekszünk, hogy minden héten növekedést érjünk el valamilyen szempontból, ám mivel még csak az út elején vagyunk, felelőtlenség lenne a negyedik hely elérésénél nagyobb célokat kitűzni magunk elé. 

Annak, hogy nyáron a Juventushoz szerződtem, semmi köze nem volt ahhoz, hogy gyermekkorom óta a csapat szimpatizánsa vagyok. A Bianconerinél való munkalehetőség elsősorban egy szakmai fejlődés eredménye volt, s nem tagadom, karrierem során mindig motivált az a gondolat, hogy adott esetben egy nap majd itt tevékenykedhetek. Természetesen a gyermeki hit, s édesapám hatása is nagyon fontos volt, ám ennél sokkal jelentősebbnek bizonyult a váltásra irányuló vágy, s annak az esélye, hogy egy olyan nagyszerű klubot képviselhessek, mint az Öreg Hölgy. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, s mint említettem, a jelenem mellett a jövőmet is a Juventusnál képzelem el" – összegzett Giuntoli.