Giuntoli: "A negyedik hely a célunk"

giuntoli_ahead_of_fior.jpgA Juventus igazgatója, Cristiano Giuntoli a tegnapi, Fiorentina elleni idegenbeli mérkőzés előtt rövid interjút adott az olasz médiának, melyben kijelentette, hogy a csapat alapvető célja továbbra is a Bajnokok Ligája-indulást érő helyek valamelyikének megkaparintása, ezen felül pedig kitért egyes labdarúgók fejlődésére is. 

"Bár az Öreg Hölgyet képviselem, Firenzében születtem, ezért pedig mindenképpen szeretném biztosítani mély együttérzésemről az árvízkárosultak felé, valamint azon emberek irányába, akiknek anyagi javaik megsemmisültek a katasztrófa miatt, vagy akik elvesztették egy családtagjukat az utóbbi napokban. Nagyon közelinek érzem magamhoz a tragédiát, klubunk pedig hatalmas sajnálattal tekint a történtekre" – kezdte mondandóját az utóbbi napok legfontosabb itáliai történéseinek megemlítésével Giuntoli, aki ezúttal is a DAZN munkatársának kérdéseire felelt. 

"Mivel erős szálak fűznek ehhez a városhoz, különleges eseményként tekintek a ma esti összecsapásra, ahogy a Bianconeri is ekképp vélekedik a mérkőzésről a felek közötti történelmi rivalizálás miatt. A futballról vallott elképzeléseink természetesen eltérhetnek egymástól, ám a legfontosabb az, hogy egy nagyszerű találkozó áll előttünk, ahol minden egyes labdáért meg kell majd küzdenünk. 

Hamarosan elérkezik a Derby d'Italia napja, azonban mi inkább azon csapatokra figyelünk, akik mögöttünk helyezkednek el a tabellán, nem pedig azokra, akik előttünk állnak. Alapvető célunk változatlanul a már Bajnokok Ligája-kvalifikációt érő negyedik hely elérése, ehhez azonban pontokat kell gyűjtenünk a közvetlen riválisokkal szemben, megteremtve ezáltal a szükséges különbséget. 

Való igaz, hogy Moise Kean egyből az öltözőbe viharzott a Hellas Verona ellen bekövetkező lecserélése után, ám rövidesen visszatért a kispadra, a lefújást követően pedig együtt ünnepelt a társaival. Nagy nyugalommal kezeltük a helyzetet, s egyáltalán nem kellett fegyelmeznünk a játékost, ugyanis támadónk kiválóan teljesít, a mester jelenléte pedig nagy önbizalommal tölti el őt. Kean immár folytonosan remek produkciót tesz le az asztalra, igazolva ezzel, hogy megérte belé fektetni a bizalmat"– összegzett a szakember.