Marotta: "A Juve a Scudetto legfőbb esélyese"

marotta_1.jpgA Juventus egykori és az Inter jelenlegi vezérigazgatója, Giuseppe Marotta a minap a La Gazzetta dello Sport felkérésére adott hosszabb interjút, melyben szót ejtett a Scudettóért folyó versenyről, valamint a Nerazzurri aktuális ügyeiről is. A szakember kiejeltette, a bajnoki cím esélyese egyértelműen a torinói alakulat, lévén, hogy a klub a múltban is hasonló körülmények között hódította el az aranyérmet, ám emellett nem feledkezett meg a napokban kirobbanó, s több olasz válogatott futballistát is érintő fogadási botrányról, valamint Romelu Lukakuról sem. 

"Az első bajnoki címemet a Juventusnál szereztem meg, Antonio Conte oldalán, mégpedig úgy, hogy a csapatnak nem kellett az európai kupaporondon szerepelnie az előző szezon kudarcos eredményei miatt. Tapasztalatom szerint előnyt jelent, ha egy alakulatnak csak a Serie A, s adott esetben a Coppa Italia küzdelmeire kell fókuszálnia, ezért pedig úgy vélem, hogy az aranyérem legfőbb favoritja idén az Öreg Hölgy gárdája" – szögezte le a Zebrákat 2018-ban elhagyó Marotta. 

"Nem szeretem a túlzott óvatosságot, valamint a megalázkodást. Tisztában vagyok vele, hogy az Inter vezérigazgatójaként ambiciózusnak kell lennem, a csapatnak pedig magasra kell tennie a lécet, miközben viszont azt sem jelenthetjük ki, hogy mi vagyunk a mezőny legjobbjai, ugyanis az már arroganciának számítana. Úgy gondoljuk, hogy erős kerettel rendelkezünk, az elmúlt évad nemzetközi eredményei miatt pedig reálisan látjuk helyzetünket, s pontosan ismerjük a bennünk rejlő értékeket. Tudjuk, hogy drukkereinknek mennyire fontos lenne a Scudetto megszerzése, már csak azért is, mert egy bajnoki sikerrel végre felvarrhatnánk a második csillagot a mezünkre. 

Romelu Lukaku már a múlt része, vezetőségünk tagjai közül pedig senki sem foglalkozik vele, vagy az őt körülvevő dolgokkal. Ha azt mondom, hogy senki, akkor azt úgy értem, hogy egyetlen munkatársam se törődik a belgával, ahogy magától értetődően én magam sem teszem ezt. Egy futballistánál mindig előfordulhatnak hasonló történések, s mivel én már többször átéltem efféle dolgokat, a támadó ügye nem érintett meg különösebben. 

Nagy sajnálattal és csalódottsággal követem az olasz válogatott egyes játékosainak botrányát, melynek nyomán kiderült, hogy ezek a srácok illegális fogadási ügyletekben vettek részt, ami miatt komoly és hosszú eltiltásra számíthatnak. Úgy gondolom, hogy a liga vezetői, az olasz futball intézményrendszere, továbbá az egyes klubok prominens személyei túl keveset tesznek azért, hogy labdarúgásunk reménységei, akikre egyébként a jövőt építenénk, megfelelően tájékozódjanak a szerencsejáték-függőség, vagy más addikciók veszélyeiről. Elfogadhatatlannak tartom, hogy  ez a jelenség még ma is velünk él" – zárta értékelését a szakember.