Giuntoli: "Az új igazolások a jövő fontos részei lehetnek"

giuntoli_pre_inter.pngA tegnap este Derby d'Italia előtt a Juventus futballigazgatója, Cristiano Giuntoli is az olasz média rendelkezésére állt, aki egy rövidebb interjú keretében kifejtette, hogy a csapat célja alapvetően a negyedik hely elérése (mely a vereség tekintetében utólag érthető kijelentésnek számít), emellett pedig kitért Tiago Djaló és Carlos Alcaraz leigazolására is, akik álláspontja szerint fontos részei lehetnek a klub jövőjének. 

"A mai meccs egy jutalom a csapat számára, ugyanis a srácok és a mester által végzett kiváló munka lehetővé tette, hogy közvetlen rangadót játsszunk a tabella éllovasával. Az együttes kiérdemelte, hogy szembenézhessen egy ilyen kihívással. Alapvető célunk továbbra is az, hogy minél távolabb kerüljünk az ötödik helyezettől, mivel fő prioritásunk a Bajnokok Ligájába való visszatérés. Ehhez a mantrához egészen addig ragaszkodunk majd, amíg biztossá nem válik a kvalifikációnk" – tette egyértelművé a DAZN munkatársának. 

"Nem számítottam rá, hogy csapatunk ilyen remek teljesítményt nyújt majd, az pedig, hogy most itt tartunk, elsősorban a srácok és Massimiliano Allegri érdeme, akik hihetetlen dolgokat vittek véghez az elmúlt hónapokban. A cél az, hogy ismét megteremtsük azt a gazdasági-pénzügyi, valamint sportszakmai egyensúlyt, mely mindig is jellemezte a Juventust, azonban ennek létrehozása még eltarthat egy kis ideig. Ha játékosaink továbbra is ilyen kimagasló formát mutatnak, utunk lerövidülhet, mivel a rendelkezésünkre álló lehetőségek is kibővülnek majd, ugyanakkor jelenleg két lábban a földön kell állnunk, s folytatnunk kell a megkezdett munkát, a lehető legnagyobb optimizmus mellett. 

A mercatóval kapcsolatban nem voltak különösebb igényeink, mivel alakulatunk remek produkciót nyújt. Nem akartuk felborítani az egyensúlyt, már csak azért sem, mert bízunk fiataljainkban, akik már most is jelentős értéket képviselnek, s minden bizonnyal nagy jövő áll előttük. Biztos vagyok benne, hogy új igazolásaink meg fogják mutatni képességeiket, amint szükség lesz rájuk, ám nem lehet tudni, hogy mit tartogatnak számukra az elkövetkezendő hónapok, hiszen még csak néhány hete csatlakoztak a Juventushoz. 

Tiago Djaló egy ideje nem léphetett pályára egy súlyos sérülés miatt, azonban senkit sem sürgetünk, s türelmesen várjuk, hogy új védőnk mikor futhat ki ismét a gyepre. Meggyőződésünk, hogy mostani szerzeményeink fontos részei lehetnek az Öreg Hölgy jövőjének, az idő ugyanis minden tekintetben nekik dolgozik, mi pedig várni fogunk arra, hogy beilleszkedjenek, majd pedig csúcsformába lendüljenek klubunk kötelékében. 

Az Inter-Juve mindig egy fantasztikus összecsapás, ám úgy vélem, hogy a Scudetto sorsa nem ma este fog eldőlni, hiszen a felek még rengeteg pontot gyűjthetnek be, illetve hullajthatnak el a következő fordulókban. Fontos, hogy jó teljesítménnyel rukkoljunk elő, s hogy adott esetben nyerjünk a Nerazzurri ellen. A  Derby d'Italia mindig különleges jelentőséggel bír, ám még csak február elején vagyunk, ami miatt a mostani végeredmény nem fogja érdemben befolyásolni a szezont. Az a dolgunk, hogy két lábbal a földön álljunk, s hogy állandóan tudatában legyünk alapvető célkitűzéseinknek" – összegzett Giuntoli.